r
Nosalty Logó

Zabpalacsinta karamellas almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Zabpalacsinta karamellas almával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

a karamellás almához

a palacsintához

507
Kalória
11g
Fehérje
68.4g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
167.4g
Víz
141.4g
Koleszterin
5.7g
Rost
37.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a karamellás almához

a palacsintához

Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a karamellás almához

a palacsintához

Összesen 2021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

a karamellás almához

a palacsintához

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2339.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    669.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 2021 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

a karamellás almához

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk. Egy tálban forgassuk össze a citromlével.
  2. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, szórjuk rá a cukrot, amikor kezd pirulni, akkor öntsük hozzá az almát. Főzzük kevergetve, amíg aranybarna színű lesz. Szórjuk meg a fahéjjal meg a sóval, keverjük el, és húzzuk le a tűzről.

a palacsintához

  1. A palacsintához az összes hozzávalót jól kikeverjük.
  2. Vékonyan kenjünk ki egy serpenyőt olajjal, és 4 cm átmérőjű gombócokat szaggassunk a tésztából bele. Olajba mártott kanállal lapogassuk el a masszát, hogy 8 cm átmérőjű legyen. Közepestől kicsit nagyobb lángon, 1-1,5 percig sütjük az egyik oldalát. A másik oldal mindig hamarabb megsül, a szélénél fordítólapáttal megemelve ellenőrizhetjük, hogy piros-e már.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A ricottát 40 dkg-os dobozokban áruljak nálunk. A felét már elhasználtam egy húsgombóc recepthez, a maradékból ezt a finomságot készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!