Zabkása 6. -párolt gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
496
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
496
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 326.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
496
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 326.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 240 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
496
kcal
- 3% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zabpelyhet egy szárazon felhevített serpenyőben 3-4 percig pirítjuk, majd félretesszük.
- A narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, felének a levét kifacsarjuk.
- Az almát és a másik fél narancsot kis darabokra vágjuk.
- A kifacsart levet egy forró serpenyőbe öntjük és rádobjuk a gyümölcsöket.
- 5 percig pároljuk fedő alatt, kevergetés mellett.
- A tejet egy lábosban feltesszük melegedni.
- Még mielőtt forrna, beleöntjük a zabpelyhet.
- Kb.10 percig lassú tűzön, fedő alatt főzzük. Akkor vesszük le, ha felszívta a tejet, de nem ragad.
- Közvetlenül a tűzről levétel után belekeverünk pár csepp rumaromát, a mézet, fahéjat és a mazsolát, összekeverjük.
- Melegen a gyümölcsökkel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9665
- Feltöltés dátuma: 2010. június 17.
Ajánló
A lábost rögtön áztassuk be, mossuk el, különben nem lesz köszönet..:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Alacsony kalóriatartalmú, zsírszegény, egészséges desszert. Itthon nem elterjedt, pedig fényévekkel jobb választás, mint a tejbegríz vagy a tejberizs.