r
Nosalty Logó

Zabkása 5. -mézes-fahéjas almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vargamóni
Zabkása 5.  -mézes-fahéjas almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel a zabpelyhet a tejben a cukorral és a vaníliás cukorral főni.
  2. Kis lángon, gyakran kevergetve főzzük meg. (Ne hagyjuk magára, és kevergessük, mert könnyen leég. Ha megfőtt, kb. tejbegríz sűrűségű lesz.)
  3. Szeleteljük fel az almát, tegyük egy serpenyőbe.
  4. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy az almák alja nedvességben álljon.
  5. A mézzel és a fahéjjal folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az almát.
  6. A zabpelyhet kis tálkákba szedjük, rákanalazzuk a mézes almát.
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14513
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 14.

Ajánló

Már fahéjas meggyel is készítettem, úgy is nagyon finom. A zabpehelynek egyébként semleges, kicsit "papíríze" van, a gyümölcsök nagyon jól kiegészítik. Általában reggelire esszük, de esti édességroham csillapítására is készítettem már.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabkása 5.  -mézes-fahéjas almával
Vargamóni 18 recept

Ha megunom reggelire a szalámi, sajt, dzsem triumvirátust, akkor ezt készítem. A zabpehely egyébként ideális reggelre: a többi gabonához hasonlítva kevés szénhidrát van benne, magas azonban fehérje, rost és ásványianyag tartalma, így sokáig energiát ad, javítja az emésztést, rendszeres fogyasztása pedig csökkenti a koleszterinszintet. Egyszóval a bajnokok reggelije! (Az eredeti receptet a TV Paprika Magazinban találtam.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...