r
Nosalty Logó

Wellingtonszűzérme-gombócok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Efido
Wellingtonszűzérme-gombócok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317.2 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    3571 mg
  • Nátrium
    2874 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 5908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérmét 12 egyenlő szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a tenyerünkkel mindegyiket kicsit kilapítjuk, majd forró serpenyőben kis zsiradékon minden szelet minden oldalát megkapatjuk. Figyeljünk arra, hogy ne kezdjen átsülni a hús, csak kérget kapjon: így nem fog kiszáradni.
  2. Tegyük a kisütött húst hűtőbe vagy akár mélyhűtőbe, hogy alaposan lehűljön, és ne olvadjon szét tőle majd a tésztánk.
  3. Vágjuk a gombát, hagymát és fokhagymát nagyon apróra, és pároljuk ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis zsiradékot. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a bort, majd addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Ha elkészült, ezt is hűtsük le alaposan.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A leveles tésztákat vágjuk három felé. Minden rész közepére halmozzunk a gombából, a húsdarabokat kenjük be alul-felül a mustárral (ízlés szerint, de legalább egy teáskanálnyit minden szeletre), helyezzük a gombára, és a tetejére is helyezzünk a gombából.
  5. Formázzuk meg a gombócokat. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük, hogy miután nagyjából összezártuk, helyezzük egy darab frissen tartó fóliára, amin keresztül tökéletes gombócokká nyomkodhatjuk őket. Amelyik elkészült, azt tegyük a hűtőbe (vagy akár a mélyhűtőbe), hogy a tészta visszanyerje a tartását.
  6. Mielőtt a sütőbe rakjuk, kenjük meg az összes gombócot tojással, hogy jó barnára süljön. Süssük 25-30 percig. Ha van húshőmérőnk, ellenőrizzük le, hogy minden húsdarabunk legalább 60-65 fokos, mielőtt kivesszük a sütőből. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 2744
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegeset akartam feltálalni a barátaimnak, kutakodtam a neten, és erre a kiporciózott Wellington bélszín receptre találtam. Mivel a bélszín ára nem az én pénztárcámhoz van szabva, szűzérmével helyettesítettem. A receptet a tiphero.com oldalán találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...