r
Nosalty Logó

Wellingtonszűzérme-gombócok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Efido
Wellingtonszűzérme-gombócok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    317.2 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7577.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    3571 mg
  • Nátrium
    2874 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    1147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 5908 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérmét 12 egyenlő szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a tenyerünkkel mindegyiket kicsit kilapítjuk, majd forró serpenyőben kis zsiradékon minden szelet minden oldalát megkapatjuk. Figyeljünk arra, hogy ne kezdjen átsülni a hús, csak kérget kapjon: így nem fog kiszáradni.
  2. Tegyük a kisütött húst hűtőbe vagy akár mélyhűtőbe, hogy alaposan lehűljön, és ne olvadjon szét tőle majd a tésztánk.
  3. Vágjuk a gombát, hagymát és fokhagymát nagyon apróra, és pároljuk ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis zsiradékot. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a bort, majd addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Ha elkészült, ezt is hűtsük le alaposan.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A leveles tésztákat vágjuk három felé. Minden rész közepére halmozzunk a gombából, a húsdarabokat kenjük be alul-felül a mustárral (ízlés szerint, de legalább egy teáskanálnyit minden szeletre), helyezzük a gombára, és a tetejére is helyezzünk a gombából.
  5. Formázzuk meg a gombócokat. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük, hogy miután nagyjából összezártuk, helyezzük egy darab frissen tartó fóliára, amin keresztül tökéletes gombócokká nyomkodhatjuk őket. Amelyik elkészült, azt tegyük a hűtőbe (vagy akár a mélyhűtőbe), hogy a tészta visszanyerje a tartását.
  6. Mielőtt a sütőbe rakjuk, kenjük meg az összes gombócot tojással, hogy jó barnára süljön. Süssük 25-30 percig. Ha van húshőmérőnk, ellenőrizzük le, hogy minden húsdarabunk legalább 60-65 fokos, mielőtt kivesszük a sütőből. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2682
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegeset akartam feltálalni a barátaimnak, kutakodtam a neten, és erre a kiporciózott Wellington bélszín receptre találtam. Mivel a bélszín ára nem az én pénztárcámhoz van szabva, szűzérmével helyettesítettem. A receptet a tiphero.com oldalán találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...