Wellingtonszűzérme-gombócok
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Efido
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
3g olívaolaj24 kcal
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
183g leveles tészta680 kcal
-
167g csiperkegomba36 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
986
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
1100g leveles tészta4081 kcal
-
1000g csiperkegomba213 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
150g félszáraz fehérbor126 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5908
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
26.4g sertés szűzpecsenye29 kcal
-
29g leveles tészta108 kcal
-
26.4g csiperkegomba6 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
Összesen
157
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1262.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 366.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
986
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 317.2 g
Zsír
-
Összesen 299.1 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7577.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 418 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 3571 mg
-
Nátrium 2874 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2198.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 1147 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
5908
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
1 kg sertés szűzpecsenye
-
1 kg csiperkegomba
-
5 közepes db vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál kakukkfű
-
1.5 dl félszáraz fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
12 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
- A szűzérmét 12 egyenlő szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a tenyerünkkel mindegyiket kicsit kilapítjuk, majd forró serpenyőben kis zsiradékon minden szelet minden oldalát megkapatjuk. Figyeljünk arra, hogy ne kezdjen átsülni a hús, csak kérget kapjon: így nem fog kiszáradni.
- Tegyük a kisütött húst hűtőbe vagy akár mélyhűtőbe, hogy alaposan lehűljön, és ne olvadjon szét tőle majd a tésztánk.
- Vágjuk a gombát, hagymát és fokhagymát nagyon apróra, és pároljuk ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis zsiradékot. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a bort, majd addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Ha elkészült, ezt is hűtsük le alaposan.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A leveles tésztákat vágjuk három felé. Minden rész közepére halmozzunk a gombából, a húsdarabokat kenjük be alul-felül a mustárral (ízlés szerint, de legalább egy teáskanálnyit minden szeletre), helyezzük a gombára, és a tetejére is helyezzünk a gombából.
- Formázzuk meg a gombócokat. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük, hogy miután nagyjából összezártuk, helyezzük egy darab frissen tartó fóliára, amin keresztül tökéletes gombócokká nyomkodhatjuk őket. Amelyik elkészült, azt tegyük a hűtőbe (vagy akár a mélyhűtőbe), hogy a tészta visszanyerje a tartását.
- Mielőtt a sütőbe rakjuk, kenjük meg az összes gombócot tojással, hogy jó barnára süljön. Süssük 25-30 percig. Ha van húshőmérőnk, ellenőrizzük le, hogy minden húsdarabunk legalább 60-65 fokos, mielőtt kivesszük a sütőből. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 2744
- Feltöltés dátuma: 2017. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Efido
9 recept
Valami különlegeset akartam feltálalni a barátaimnak, kutakodtam a neten, és erre a kiporciózott Wellington bélszín receptre találtam. Mivel a bélszín ára nem az én pénztárcámhoz van szabva, szűzérmével helyettesítettem. A receptet a tiphero.com oldalán találtam.