r
Nosalty Logó

Walesi mazsolás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Walesi mazsolás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 2501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a mazsolát áztassuk be melegített rumba, vagy meleg rumaromás vízbe.
  2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót a fahéjat, narancshéjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a mazsolát is.
  3. Két kanál segítségével formáljunk halmokat sütőpapíros tepsibe. Előmelegített sütőben megsütjük. (Ez függ attól, hogy mekkora halmokat raktunk.)
  4. Lehet bele rakni apróra vágott diót, csokidarabokat is. (Én először sütőpróbát szoktam végezni, egy darabnál megnézem, nem terül-e szét sülés közben, mert akkor még teszek hozzá lisztet.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 11998
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Walesben nyaraltunk, és spórolás miatt egy kisboltban vettünk vacsorát, ahol csomagolva árultak ilyen sütikéket. Nem tűnt nagy számnak (csokis és krémes sütik híve vagyok), de azért megvettem. Már az utcán megettem, mert olyan finom puha, és fahéjas volt. Nem tudom mi volt a neve, de én ezt adtam neki. Itthon sokat kutakodtam a recept után, mire találtam olyat, ami nagyon hasonló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...