r
Nosalty Logó

Vöröslencse leves 7. - indiai módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Vöröslencse leves 7. - indiai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    3308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 312 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5254 micro
  • β-karotin
    13233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 1247 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    311 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a zellert és a paradicsomot kockázzuk, a sárgarépát, a fokhagymát (és ha zellerszárat használunk) karikázzuk.
  2. Az olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, (pici sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét).
  3. Tegyük a hagymára a köményt, (a koriandert, ha őröltet használunk) és a borsot (nagyon kellemes ízt kap az olajon pirítástól a fűszer, azonban vigyázzunk, ne égessük meg).
  4. Tegyük a hagymára a felaprított paradicsomot, és a fokhagymát és forgassuk össze.
  5. Adjuk hozzá a többi zöldséget, (a vöröslencse kivételével) és öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje (kb. 1,2-1,5 l, edényfüggő) és kevés sóval ízesítsük.
  6. Fedő alatt főzzük addig, amíg majdnem fogkemény lesz a sárgarépa, ekkor adjuk hozzá a vöröslencsét és főzzük tovább 15 percig
  • Receptkönyvben: 416
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 55244
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 21.

Ajánló

Sűrű típusú leves, mivel a vöröslencse, ha megfő "szétesík", szükség esetén víz hozzáadással lehet higítani. Érdemes az ételeket óvatosan sózni, mivel forrón nem érződik a valódi "sóssága", ha szükséges, utólag lehet sózni (ügyelve arra, hogy nem a só adja az ételek ízét!).

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ez a leveske egy vadonatúj próbálkozás eredménye és annyira ízletes, hogy nehezen öntöm szavakba. Ki kell próbálni újra és újra, sőt, szokásomtól eltérően olyat javaslok, amit még soha: csempésszünk bele néhány karika kolbászt. Hmmm...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...