Vörösboros marhapörkölt tarhonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pörkölthöz
-
8g sertészsír68 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
167g marhalábszár213 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
A tarhonyához
-
3g sertészsír23 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
42g tarhonya155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
Összesen
518
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pörkölthöz
-
45g sertészsír406 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
A tarhonyához
-
15g sertészsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g tarhonya928 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
Összesen
3106
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pörkölthöz
-
1.6g sertészsír15 kcal
-
12.2g vöröshagyma4 kcal
-
35.8g marhalábszár46 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.2g paprika1 kcal
-
7.2g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
5.4g száraz vörösbor4 kcal
A tarhonyához
-
0.5g sertészsír5 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
8.9g tarhonya33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
17.9g marha alaplé0 kcal
Összesen
110
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 263.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 207 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
518
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 258 g
Zsír
-
Összesen 103.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4582.4 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 338 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 2715 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1580.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 793 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1243 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 867 micro
Összesen
3106
kcal
- 12% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 184 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
110
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
3 ek sertészsír
-
2 nagy db vöröshagyma
-
1 kg marhalábszár
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db paprika
-
2 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1.5 dl száraz vörösbor
A tarhonyához
-
1 ek sertészsír
-
1 db vöröshagyma
-
250 g tarhonya
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
5 dl marha alaplé
Elkészítés
A pörkölthöz
- Egy nagy lábasban felhevítjük a zsírt, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, hogy levet engedjen, és üvegesre pároljuk. Ha ezzel megvagyunk, a tűzről levéve megszórjuk a fűszerpaprikával, és jól elkeverjük.
- A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz, és addig főzzük gyakori kavargatás mellett, amíg levet enged és kifehéredik.
- Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerköménnyel és az apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pörkölthöz. Elkeverjük, és lefedve főzzük, amíg a hús megpuhul. Ne hagyjuk magára a pörköltöt, gyakran érdemes ránézni, keverni rajta egyet, és szükség esetén egy kevés vizet hozzáadni.
- Ha úgy érezzük, hogy a hús hamarosan eléri a kellő puhaságot, felöntjük vörösborral, és elkészítjük a köretet.
- Az elkészült tarhonyával, csemege- vagy kovászos uborkával tálaljuk.
A tarhonyához
- Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a tarhonyát, fűszerezzük, és egy-két percig együtt pirítjuk.
- Felöntjük a húsalaplével, keverünk rajta egyet, majd 15-20 percig lefedve főzzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 221
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 19536
- Feltöltés dátuma: 2017. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Az egyik örök kedvenc, az igazi, az utánozhatatlan, a vörösboros marhapörkölt! Az elkészítése odafigyelést és türelmet igényel, de megéri, mert ha jól sikerül, azt évekig emlegetni fogják! :)