r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana's Kitchen
Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

723
Kalória
57g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
39.4g
Zsír
453.6g
Víz
176.3g
Koleszterin
4.9g
Rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 723 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    455.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8607.4 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    660 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    800 mg
  • Foszfor
    4927 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    3628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    141 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    2031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    4834 micro
  • β-crypt
    506 micro
  • Likopin
    24705 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 5779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    508 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát aprítsuk fel, majd dinszteljük üvegesre a megolvasztott zsíron. A húst mossuk meg kockázzuk fel és adjuk hozzá a dinsztelt hagymához, fehéredésig pirítsuk. Szórjunk rá egy evőkanál pirospaprikát.
  2. Amennyiben nem konzerv paradicsomot használunk akkor, a paradicsomot tegyük forró vízbe és húzzuk le a héját, vágjuk apróra és azután adjuk hozzá az ételhez. A paradicsomot vágjuk apróra és adjuk hozzá a húshoz, fűszerezzük, adjuk, hozzá a vörösbort, pároljuk együtt őket.
  3. Ezután adjuk hozzá a köményt és a felaprított fokhagymát. Szükség esetén még öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és adjuk hozzá a pirospaprikát is. A hús két óra alatt puhul meg. Ha megfőtt, akkor a burgonyát mossuk meg, szeleteljük fel és főzzük meg.
  4. Főtt burgonyával tálaljuk és savanyúsággal. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!