r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

3,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vörösboros marhapörkölt bográcsban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1395
Kalória
115g
Fehérje
24.8g
Szénhidrátok
86.5g
Zsír
649.4g
Víz
264.6g
Koleszterin
6.9g
Rost
8.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 16716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    649.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2527 micro
  • β-crypt
    520 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 1395 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1380 g

Zsír

  • Összesen
    1038.3 g
  • Telített zsírsav
    384 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    465 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    3175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30550 g
  • Cink
    430 mg
  • Szelén
    1092 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    171 mg
  • Magnézium
    1353 mg
  • Foszfor
    13736 mg
  • Nátrium
    11736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    7792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2850 micro
  • B6 vitamin:
    36 mg
  • B12 Vitamin:
    203 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    921 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    384 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    997 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1307 micro
  • β-karotin
    30320 micro
  • β-crypt
    6243 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    22418 micro
Összesen 16716 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Egy kisebb bográcsban (lehet gázon is lábasban, de persze más lesz az íze) 10 dkg zsírban kiolvasztjuk a szalonna zsírját.
  2. Kivesszük a szalonnát, és félretesszük. (Amíg megfő a pöri, addig el lehet rágcsálni.)
  3. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd félretesszük a kisbográcsot.
  4. A nagyobb bográcsban megolvasztjuk a maradék zsírt, majd beletesszük a lábszárat. Amikor elkezdi engedni a levét, hozzátesszük a nyakat.
  5. Amint – úgymond – pörkölődni kezd, hozzátesszük a hagymát. Mivel a hús folyamatosan ereszti a levét, így csak 3-5 percig fűzzük együtt. Ezután levesszük a bográcsot a tűzről, és beletesszük a pirospaprikát. Összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre. A tűz állapotától függően – nehogy leégjen – néhány perc múlva ráöntjük a sört. (Kb. 1 órát nyerünk a hús puhításánál, valamint kicsit vad jellegű ízt ad.)
  6. Ezután tesszük hozzá a paprikát és a fűszereket. Kb. 1 óra elteltével a paradicsomot. (A paradicsom mennyisége lehet kevesebb, mivel édesít.)
  7. Mivel minimum 3 órát főzzük (általában 4-5 óra a megfelelő, mivel a húsba „nem látunk bele”, azaz lehet öregebb is a marha), így a 3. óra után öntjük hozzá a vörösbort. Innentől kezdve, minimum 40 perc a főzési idő, hogy az alkohol elpárologjon, és a vörösbor íze „beépüljön” az ételbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 240 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Évek óta minden osztálytalálkozón és egyéb összejövetelen én főzök. Nekem ez épp' elég elismerés. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!