Vörösboros-gombás csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Sandrine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csirkéhez
-
320g csirke468 kcal
-
140g száraz vörösbor115 kcal
-
60g csiperkegomba13 kcal
-
164 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
80g vöröshagyma29 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A fűszerkeverékhez
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
2g bazsalikom1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csirkéhez
-
1600g csirke2339 kcal
-
700g száraz vörösbor574 kcal
-
300g csiperkegomba64 kcal
-
125g kolozsvári szalonna819 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g vöröshagyma146 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A fűszerkeverékhez
-
45g petrezselyem16 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4532
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
A csirkéhez
-
46.4g csirke68 kcal
-
20.3g száraz vörösbor17 kcal
-
8.7g csiperkegomba2 kcal
-
3.6g kolozsvári szalonna24 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
A fűszerkeverékhez
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
131
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 57.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 428.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 646 micro
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.6 g
Zsír
-
Összesen 285.4 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4017.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 2199 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2143.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 679 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 814 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 744 mg
-
Retinol - A vitamin: 450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2733 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3229 micro
Összesen
4532
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
1 db csirke
-
7 dl száraz vörösbor
-
30 dkg csiperkegomba
-
12.5 dkg kolozsvári szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
40 dkg vöröshagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál cukor
-
5 dkg finomliszt
A fűszerkeverékhez
-
1 csokor petrezselyem
-
1 tk kakukkfű
-
1 tk rozmaring
-
1 tk majoranna
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 marék bazsalikom
-
3 db babérlevél
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkét előző nap megtisztítjuk, feldaraboljuk. A melleket és acombokat lebőrözzük, kicsontozzuk. Egy mélyebb tálbatesszük ahúsokat, és felöntjük annyi vörösborral,hogy ellepje.
- Egy éjszakát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
- Másnap a húsokat kivesszük a pácléből (nem öntjük ki,még szükség lesz rá!). Sózzuk-borsozzuk, és kevés lisztbe forgatjuk.
- A szalonnakockákat kisütjük kevés olajon. A pörcöketfélretesszük.
- A visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, ésa húsok minden oldalát hirtelen átpirítjuk rajta.
- A húsokat ezután áttesszük egy nagy lábosba, amiben később az egészet készre főzzük.
- A gombákat hideg vízben átöblítjük,sóval-borssal megpirítjuk, majd a kis hagymákat a cukron megkaramellizáljuk.
- A gomba és a hagyma is megy a lábosba a húsok tetejére. Erre kerül a fűszerkeverék.
- Az egészet nyakon öntjüka félretettpáclével és a maradék borral.
- Körülbelül1,5-2 óra alatt, közepes lángon,fedő alatt összefőzzük. Amikor a hús leválik a csontról, akkor biztosan jó.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1834
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Ajánló
Jóféle vörösbort ajánlanék hozzá. Köretnek pedig friss kenyeret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sandrine
57 recept
A francia klasszikus, a coq au vin alapján készített étel, ez alkalommal nem kakasból, hanem tyúkból.