r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapörkölt nokedlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Vörösboros gombapörkölt nokedlivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A nokedlihez

915
Kalória
27.6g
Fehérje
184.8g
Szénhidrátok
10g
Zsír
272.2g
Víz
93.5g
Koleszterin
19.7g
Rost
9.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 1828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pörkölthöz

A nokedlihez

Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    272.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 915 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    544.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    854 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 1828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    446 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A gombát néhány órára langyos vízbe áztatjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát, chilit aprítjuk.
  3. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a chilit, a paradicsomot és a gombát, fűszerezzük.
  4. Elkészítjük a nokedli tésztáját, és forró vízbe szaggatjuk.
  5. A pörkölthöz hozzáöntjük a vörösbort, locsolunk rá chiliszószt, és belekeverjük a tejszínt.
  6. Tálalunk, a tányérra szedünk nokedlit, rá a gombapörköltet a szaftjával. Csalamádéval tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Hogy ne mindig csak csiperkegombából készüljön a gombapörkölt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!