Vörösborban párolt körte vaníliafagylalttal feladva
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
A körtéhez
-
200g körte103 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
50g szörp152 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
A tálaláshoz
-
50g vanília fagylalt95 kcal
Összesen
393
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
A körtéhez
-
1200g körte616 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
300g szörp909 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
A tálaláshoz
-
300g vanília fagylalt570 kcal
Összesen
2350
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
A körtéhez
-
57.1g körte29 kcal
-
14.3g vörösbor12 kcal
-
14.3g szörp43 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
A tálaláshoz
-
14.3g vanília fagylalt27 kcal
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 194.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
393
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.3 g
-
Cukor 389 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1166.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
2350
kcal
- 1% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
A körtéhez
-
6 db körte
-
3 dl vörösbor
-
12 db szegfűszeg
-
fahéjrúd ízlés szerint
A tálaláshoz
-
30 dkg vanília fagylalt
Elkészítés
A körtéhez
- A körtéket meghámozzuk és talpukat egyenesre igazítjuk.
- A bort a szörppel és a fűszerekkel felforraljuk egy akkora lábasban, amelyben 3 körte elfér.
- Forráskor beleállítunk 3 körtét, lassú tűzön 15 percig forraljuk.
- Tálra emeljük a körtéket és beállítjuk a másik hármat.
- 15 percig forraljuk ismét, ezúttal erősebb lángon, hogy a körték teljes magasságukban pirosak legyenek.
- 15 perc után kiemeljük a körtéket és az előző három mellé tesszük.
- A mártást – ha szükséges – tovább forraljuk, hogy szirup sűrűségű legyen.
- A tűzről levéve tovább keverjük, míg langyosra hűl, majd a körték mellé öntjük.
- Hidegen vaníliafagylalttal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10166
- Feltöltés dátuma: 2009. január 10.
Ajánló
Vaníliapudinggal vagy nyáron citromfagyival is kiváló. Utóbbi esetben a borba tegyünk két citromkarikát is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Olasz recept. Az eredeti leírásban cukor van a szörp helyett, víz és citromlé. Úgy is finom, bodzabogyó szörppel (a piacomról, honnan máshonnan? - Szilágyi Marika) izgalmasabb.