r
Nosalty Logó

Virslis zöldségragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Becsei Ágnes
Virslis zöldségragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6507.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    4531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4035 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    38707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4486 micro
Összesen 1178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    1579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk.
  3. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A virslit felkarikázzuk, és a főzési idő vége előtt 5 perccel az ételbe keverjük. A ragut ecettel ízesítjük, majoránnával díszítjük, és burgonyalepénnyel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12633
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Változat: Készítsük el a ragut idény vagy fagyasztott zöldségfélékből. Még finomabb lesz, ha főzőtejszínt keverünk bele, a virslit pedig sült csirkemellel helyettesítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Virslis zöldségragu
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás szintén, de nagyon jó! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...