r
Nosalty Logó

Virsli köntösben Lardee konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lardee
Virsli köntösben Lardee konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 633 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6502.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    3811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2530 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a kétféle liszttel, margarinnal (én mindig megolvasztom egy kicsit), a cukorral és a sóval összedolgozzuk és bedagasztjuk, majd langyos helyen letakarva kb. 45 percig kelni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, addig kivesszük a virslit a fagyasztóból, és meleg vízben hagyjuk, hogy kissé kiolvadjon.
  3. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kb. ujjnyi vastagra nyújtuk, lehetőleg úgy, hogy utána könnyen vágjunk belőle kb. 3 centis csíkokat.
  4. Veszünk egy csíkot és rátekerjük a virslire úgy, hogy a tésztaszélek összeérjenek. A végén úgy néz ki, mintha rolóban lenne a virsli.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük és megkenjük a felvert tojással. Amíg előmelegítjük a sütőt, addig picit pihen a tészta. Amint felmelegedett a sütő, mehet be.
  6. Akkor jó, ha már van egy kis színe a tésztának.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23867
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát nagyon szeretem csinálni, mert nagyon könnyen megvan. Használhatjuk például kis batyuknak is, amibe baconszalonnát, hagymát és egy kis petrezselymet teszünk (előtte persze hagyma kicsit megpirít és ízesít).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...