r
Nosalty Logó

Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anikax
Vendégváró töltött kenyér tej- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Összesen 1491 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Összesen 5958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Összesen 263 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3569.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    2937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2334 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1491 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    231.4 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14276.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    11747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9334 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    1354 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 5958 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Elkészítés

A töltött kenyérhez

  1. A kenyeret hosszában felszeleteljük (legalább 5 szelet legyen belőle, de az ideális a 6 szelet).
  2. A párizsit, kolbászt, sonkát, uborkát, paprikát felszeleteljük.
  3. A majonézt elkészítjük (a növényi tejszínt elkeverjük a mustárral).
  4. Ezután megkenjük margarinnal az egyik kenyérvégtől kezdve a szeleteket.
  5. Erre tetszés szerint tehetünk uborkát.
  6. A következő szeletnek megkenjük az erre illeszkedő felét majonézzel, majd ráillesztjük ezt az előző szeletre.
  7. Ennek a másik oldalát is megvajazzuk, és tetszés szerint párizsival borítjuk, ráhelyezzük az előző szeletre.
  8. A másik oldalával az előbbiek szerint járunk el, majd megkenjük májassal.
  9. Az erre következő szeletet nem kenjük be, csak akkor, amikor már ráillesztettük a helyére.
  10. Erre kolbászt teszünk.
  11. A következő szelet egyik felét ismét margarinozzuk és ráborítjuk a kolbászos kenyérszeletre.
  12. A másik oldalát is margarinozzuk,erre sonkaszeleteket helyezünk, és ezt ismét majonézes kenyérszelettel borítjuk.
  13. Ekkor már csak a kenyerünk másik vége van hátra, mielőtt ráhelyeznénk, megkenjük a sonkás kenyérszelet másik oldalát vékonyan margarinnal és paprika karikákat teszünk rá.
  14. A kenyérvéget is margarinozzuk és rátesszük a helyére.
  15. Ha jól dolgoztunk, megkapjuk ismét az "egész kenyeret".
  16. Ekkor jó szorosan frissen tartó fóliával betekerjük és fél órára "présbe" tesszük, ami lehet pl egy jó nehéz könyv.
  17. Amikor végeztünk a préseléssel, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de jobb, ha előző este elkészítjük és úgy hűtjük.
  18. Tálalás előtt felszeleteljük a szokásos módon, mintha egész kenyeret szelnénk.
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 36529
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Gyermekeim névnapi zsúrjára készültünk. A fiammal mosogatásban fogadtunk, hogy nem tudom hosszában 6 szeletre felvágni a szendvicsnek szánt kenyeret. Nyertem egy mosogatást. Két órával a buli kezdete előtt ott álltam egy hosszában felszeletelt kenyérrel és a kérdéssel, hogyan tovább? A fiamnak született egy jó ötlete, hogy rakjuk megint össze, de előbb töltsük meg. Így született ez az azóta is kedvelt vendégváró szendvics.

Hozzávalók

A töltött kenyérhez

A majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...