r
Nosalty Logó

Vendégváró tojásos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Vendégváró tojásos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az őzgerinchez

A díszítéshez

Összesen 700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az őzgerinchez

A díszítéshez

Összesen 2795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az őzgerinchez

A díszítéshez

Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 700 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4344.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    989 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    680 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2795 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Az őzgerinchez

A díszítéshez

Elkészítés

Az őzgerinchez

  1. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  2. A majonézt, tejfölt, mustárt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a citromlevet.
  3. A zöldségeket óvatosan hozzáadjuk.
  4. 1 dl langyos vízben feloldjuk a leveskockát és a zselatint, és a masszához keverjük.
  5. Egy formát folpackkal kibélelünk és a massza felét beleöntjük, a közepébe helyezzük a megpucolt főtt tojásokat, és beborítjuk a massza másik felével.
  6. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
  7. Majd levesszük róla a folpackot, egy tálcára borítjuk.
  8. Pritaminpaprikából szirmokat vágunk, retekből pedig a virág közepét,és kidíszítjük a tetejét.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8227
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró tojásos őzgerinc
Salamon Csilla 1203 recept

Ahogy a neve is: én is vendégek várására készítettem el.

Hozzávalók

Az őzgerinchez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...