r
Nosalty Logó

Vékony tésztás langalló egészségesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Vékony tésztás langalló egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 2495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6509 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 416 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9732.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    3514 mg
  • Nátrium
    3452 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    1980.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    433 micro
  • β-karotin
    3871 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    39056 micro
  • Lut-zea
    3466 micro
Összesen 2495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1387 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A zabkorpát összekeverjük a vízzel, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
  2. Ezután belekeverjük a búzasikért, a két tojást és a sót.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és megkenjük az olvasztott kókuszzsír egy részével. Megszórjuk 2,5 dkg zabkorpával.
  4. Belesimítjuk a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Feltét

  1. A feltéthez először a padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, és megsózzuk. Összekeverjük. Addig hagyjuk így állni, ameddig a hűtőben a zabkorpánk magába szívja a vizet.
  2. A paradicsomot, vöröshagymát, gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
  3. A sonkát kockákra vágjuk.
  4. A medvehagymát és a bazsalikomot leöblítjük. A sűrített paradicsomba csipkedjük a bazsalikomot, a medvehagymát felaprítjuk, és a sűrített paradicsomba keverjük az oregánóval együtt. Sózzuk, ízlés szerint édesítjük. Összekeverjük.
  5. A mozzarella sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  6. A 10 perc elősütés után kivesszük a tésztát a sütőből. Megkenjük a sűrített paradicsommal. Erre rásorakoztatjuk a lecsepegtetett padlizsánkarikákat. Ezt megkenjük a maradék kókuszzsírral. Erre elosztjuk a vöröshagyma szeleteket, a sonkakockákat és a gombát. Erre rásorakoztatjuk a paradicsomkarikákat, enyhén sózzuk, majd elosztjuk rajta a mozzarella sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.
  7. A kész langallót kockákra vágjuk, és forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 38 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5347
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vékony tésztás langalló egészségesen
Gonoszka1 428 recept

Ennek a receptnek az alapja is Bofy Zabirodalmából származik. Ezt készítettem el ma ebédre. Nagyon finom és egészséges étel. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 gramm 146 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...