r
Nosalty Logó

Vegetáriánus sárgaborsó-fasírt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
manchester
Vegetáriánus sárgaborsó-fasírt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1074
Kalória
36.2g
Fehérje
85.6g
Szénhidrátok
67.3g
Zsír
82.7g
Víz
225.1g
Koleszterin
26.2g
Rost
4.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4292 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1074 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.7 g

Zsír

  • Összesen
    269.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2309 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

Víz

  • Összesen
    330.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1343 micro
Összesen 4292 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Kimérjük a 420 g száraz sárgaborsót, majd jó puhára főzzük. Leszűrés után hagyjuk kihűlni.
  2. Turmixgépbe öntjük a főtt sárgaborsót, az öt tojást, hozzákanalazzuk a tahinit, a fűszereket és a szódabikarbónát. Kevés vizet adagolunk hozzá, hogy könnyebben darálja a gép.
  3. Az illatos masszát kikaparjuk egy nagyobb keverőtálba, ahol hozzáforgatjuk a rozslisztet és a morzsát, alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Tömény, de kanállal jól formázható, kissé ragacsos végeredményt kapunk.
  4. Bő, forró olajban kis gombócokra adagolva kisütjük a fasírtot, és könnyű salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Indiai ízvilág ihlette fasírt, a képen majonézzel és vegyes salátával szerepel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!