r
Nosalty Logó

Vegán krumplileves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegán krumplileves: magyaros burgonyaleves zöldségekkel, pirított tofuval, növényi tejföllel és friss kenyérrel tálalva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

331
Kalória
17.7g
Fehérje
43.6g
Szénhidrátok
12.7g
Zsír
183.6g
Víz
-
Koleszterin
9.7g
Rost
16.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 1655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13771 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5135.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    2423 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    918.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1850 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68855 micro
  • Lut-zea
    2714 micro
Összesen 1655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    477 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4425 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A tofut egy tálba tesszük és elmorzsoljuk (maradjanak benne nagyobb darabok). Meglocsoljuk olajjal, majd paprikával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük. Átmasszírozzuk az egészet és egy tepsire öntjük. A tofut 200 fokon, nagyjából 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük, majd félretesszük.
  2. A szárított paradicsomot (és valamennyit az olajából) egy nagyobb fazékba tesszük, majd közepes lángon alaposan lepirítjuk. Az sem baj, ha kicsit odakozmál, ettől lesz kellemes, aromás a leves.
  3. A lepirított paradicsomhoz adjuk a megtisztított és felvágott fehérrépát, sárgarépát, burgonyát, a megpucolt, egészben hagyott hagymát és a megtisztított, egész fokhagymagerezdeket.
  4. A zöldségeket felöntjük kellő mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a babérleveleket, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk az egészet. Ha a leves felforrt, takarékra vesszük a lángot és fedő alatt mindent puhára főzünk.
  5. A kész leves levéből kiveszünk egy-két merőkanálnyit és elkeverjük egy evőkanál vegán tejföllel. Az egészet visszaöntjük a fazékba és elkeverjük. A levest azon melegében, további tejföllel, a pirított tofuval, frissen vágott petrezselyemmel és friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a komfortos, otthonos, házias érzést, amit egy krumplilevestől elvárunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!