r
Nosalty Logó

Vega papucskák

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Esteraki
Vega papucskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Összesen 707 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Összesen 2832 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5676 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 707 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    2890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    422 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    3941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22705 micro
  • Lut-zea
    3599 micro
Összesen 2832 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    598 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Elkészítés

A papucskákhoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, majd félbevágjuk őket. A közepét egy kés és egy kanál segítségével szedjük ki, majd kockákra vágva beletesszük egy lábasba, a "papucskákat" meg belefektetjük egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és ezt is a lábasba tesszük. Olajat öntünk rá, és alágyújtunk a hagymás padlizsánnak. A paradicsomot kis kockákra vágva belerakjuk. Egy kis vizet is rakunk rá. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval szórjuk, 2 gerezd fokhagymát nyomunk rá, és egy jó nagy marék petrezselymet. Majd végül ráöntjük a paradicsomlevet. Kicsit összefőzzük az ízeket, meg a padlizsán is összébb megy. Kb. 6 perc az egész.
  3. Ha készen van, egy evőkanál segítségével megtöltjük a papucskákat, nyugodtan a levét is rakjuk bele! Kis vizet öntünk a tepsibe, és mehet az előmelegített sütőbe (200 fokon légkeveréssel) 30 percre, majd kivesszük, és a lereszelt sajttal megszórjuk, és visszatesszük még 10 percre, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Én most ementálit használtam, de bármilyen (fél)kemény sajt jó, pl. trappista, gouda...)

A ropogós krumplihoz

  1. A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük vagy kockázzuk, ki hogy szereti, és a tepsi közepébe rakjuk (én a padlizsánokat körbe-körbe rakom a tepsibe, így középen van hely a krumplinak.) Megsózzuk, kis olívaolajat és paradicsomlevet öntünk rá, plusz egy kis vizet, és összekeverjük. Sütőbe rakjuk, és ropogósra sütjük.
  2. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36*37
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2082
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 14.

Ajánló

Egy jó vörösborral nagyon finom tud lenni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vega papucskák
Esteraki 14 recept

Ismét egy görög fogás. Itt kis cipőknek hívják (paputsakia), hát nem aranyos?! Ez a hús nélküli változata, de a húsimádókat is leveszi a lábáról!!!

Hozzávalók

A papucskákhoz

A ropogós krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...