Vega papucskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Esteraki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A papucskákhoz
-
500g padlizsán119 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
38g paradicsomlé6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
38g sajt132 kcal
A ropogós krumplihoz
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
13g paradicsomlé2 kcal
Összesen
707
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A papucskákhoz
-
2000g padlizsán475 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
150g paradicsomlé26 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
150g sajt528 kcal
A ropogós krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
Összesen
2832
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A papucskákhoz
-
52.7g padlizsán13 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g paradicsom1 kcal
-
3.9g paradicsomlé1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
3.9g sajt14 kcal
A ropogós krumplihoz
-
26.3g burgonya15 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
1.3g paradicsomlé0 kcal
Összesen
75
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 722.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 985 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5676 micro
-
Lut-zea 900 micro
Összesen
707
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 175.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4490.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 1366 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 1563 mg
-
Nátrium 945 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.1 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 79 mg
VÍZ
-
Összesen 2890.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 422 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 919 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 709 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 3941 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22705 micro
-
Lut-zea 3599 micro
Összesen
2832
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 598 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
A papucskákhoz
-
5 db padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
1.5 dl paradicsomlé
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl olívaolaj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
15 dkg sajt
A ropogós krumplihoz
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl olívaolaj
-
0.5 dl paradicsomlé
Elkészítés
A papucskákhoz
- A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, majd félbevágjuk őket. A közepét egy kés és egy kanál segítségével szedjük ki, majd kockákra vágva beletesszük egy lábasba, a "papucskákat" meg belefektetjük egy kis olajjal meglocsolt nagy tepsibe.
- A hagymát apróra vágjuk, és ezt is a lábasba tesszük. Olajat öntünk rá, és alágyújtunk a hagymás padlizsánnak. A paradicsomot kis kockákra vágva belerakjuk. Egy kis vizet is rakunk rá. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval szórjuk, 2 gerezd fokhagymát nyomunk rá, és egy jó nagy marék petrezselymet. Majd végül ráöntjük a paradicsomlevet. Kicsit összefőzzük az ízeket, meg a padlizsán is összébb megy. Kb. 6 perc az egész.
- Ha készen van, egy evőkanál segítségével megtöltjük a papucskákat, nyugodtan a levét is rakjuk bele! Kis vizet öntünk a tepsibe, és mehet az előmelegített sütőbe (200 fokon légkeveréssel) 30 percre, majd kivesszük, és a lereszelt sajttal megszórjuk, és visszatesszük még 10 percre, hogy szépen ráolvadjon a sajt. (Én most ementálit használtam, de bármilyen (fél)kemény sajt jó, pl. trappista, gouda...)
A ropogós krumplihoz
- A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük vagy kockázzuk, ki hogy szereti, és a tepsi közepébe rakjuk (én a padlizsánokat körbe-körbe rakom a tepsibe, így középen van hely a krumplinak.) Megsózzuk, kis olívaolajat és paradicsomlevet öntünk rá, plusz egy kis vizet, és összekeverjük. Sütőbe rakjuk, és ropogósra sütjük.
- Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36*37
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2084
- Feltöltés dátuma: 2015. április 14.
Ajánló
Egy jó vörösborral nagyon finom tud lenni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Esteraki
14 recept
Ismét egy görög fogás. Itt kis cipőknek hívják (paputsakia), hát nem aranyos?! Ez a hús nélküli változata, de a húsimádókat is leveszi a lábáról!!!