r
Nosalty Logó

Vargabéles őzgerincben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vargabéles őzgerincben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

524
Kalória
18.8g
Fehérje
69.4g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
52.1g
Víz
68g
Koleszterin
1.3g
Rost
24.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6266 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 524 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7738.1 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    379 mg
  • Kálcium
    1485 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.6 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 6266 kcal
  • 12% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

  1. A tojásoknál külön szedjük a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 200 g kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott vajjal összeturmixoljuk habosra. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet. (folyamatos kavargatása mellett)
  3. A túrót egy tálba törjük, vagy dömöcköljük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával. (Én ekkor kétfelé vettem a masszát, hogy elférjek.)
  4. Megfelezzük a megfőtt tésztát is, és elkeverjük mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 ek külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (Ekkor mazsolát is lehetne még beletenni, de én most kihagytam, mert nem szeretem. :) )
  5. Az őzgerinceket vajjal kikenjük (lehet olajjal is sütőecsettel).
  6. A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen.
  7. A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük (vagy hőlégkeverésesen).
  8. Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük a sütit, tetejére porcukrot szórhatunk.
  9. Egy éjszakai hűtés után a legfinomabb, de melegen is isteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A főiskolámon készítettem először (turizmus-vendéglátás), aztán a család is felírta a kívánságlistájára. :) Annyiban más lett a kettő, hogy itthon nagyobb adag lett rendelve, és picit talán az arányok is változtak, de így is az eredmény finom lett. :) 2 őzgerincben sült! Még több képpel a receptet megtaláljátok itt. --> http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/tepsis-sutemenyek/vargabeles.html  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!