r
Nosalty Logó

Vargabéles 6. - Eperöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ibóka
Vargabéles 6. - Eperöntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

  • 500 g eper (mirelit, esetleg konzerv)
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
452
Kalória
16.5g
Fehérje
71.7g
Szénhidrátok
11.1g
Zsír
135.7g
Víz
104.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
37.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Összesen 2712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3798 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 2712 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A vargabéleshez

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a túrós "masszát": A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tejfölt és a mazsolát.
  3. Ha a tészta megfőtt, összekeverjük a túrós krémmel.
  4. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk (picike sóval) és óvatosan belekeverjük a túrós masszába.
  5. Egy kivajazott tepsit kibélelünk a réteslapok felével, ráöntjük a tölteléket, elsimítgatjuk és befedjük a réteslapok maradékával. A tetejét átkenhetjük kevéske tejföllel.
  6. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  7. Kis várakozási idő után remekül szeletelhető.
  8. Eperöntettel tálaljuk (A fagyasztott epret felengedés nélkül lábasba rakjuk, ízlés szerint cukorral édesítjük, és felolvadásig melegítem. Villával egy picit szét lehet nyomkodni, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne, bár én pont így szeretem :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x33

Sok vargabéles receptet olvastam, de valamiért egyikkel sem lettem  túl jóba. Van, amelyikbe 40-50 dkg túró kell, van amelyikbe olvasztott vaj, stb. ezért 4-5 receptből ollóztam össze a saját verziómat, ami tényleg egyszerű és ízben szerintem kicsit sem marad le a többitől. Sok recept vaníliaszósszal ajánlja, de azt már úgyis annyi sütihez eszünk, inkább kipróbáltam hozzá az eperöntetet, amit ugyan csak egy recept említ, de az ízek összhangja alapján mondhatom, hogy teljesen illik hozzá ez is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!