r
Nosalty Logó

Vaníliás-tejszínhabos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vera82
Vaníliás-tejszínhabos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tortalap készítése

Krém elkészítése, torta összeállítása

Díszítés

Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tortalap készítése

Krém elkészítése, torta összeállítása

Díszítés

Összesen 3624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tortalap készítése

Krém elkészítése, torta összeállítása

Díszítés

Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    598 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1275 micro
Összesen 3624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Tortalap készítése

Krém elkészítése, torta összeállítása

Díszítés

Elkészítés

Tortalap készítése

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukor felét, majd fehéredésig keverjük.
  2. Ezután a tojásfehérjét verjük fel majdnem teljesen készre, amikor is hozzáadjuk a cukor másik felét, végül kemény habbá verjük.
  3. Ezután a tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a fehérjét, majd rászitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen.
  5. Előmelegített, 180 °C-os sütőbe tesszük, az ajtaját egy villával kitámasztjuk. Kb. 10 perc után (amikor már felemelkedett a tészta) a hőfokot 150-160 °C-ra csökkentjük, majd kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése, torta összeállítása

  1. 2 dl tejet 3-4 evőkanál cukorral felforralunk. Közben a pudingport 1 dl tejben elkeverjük. Amikor felforrt a tej, a tűzről lehúzva belekeverjük a pudingporos tejet, majd a tűzre visszatéve, kis lángon sűrűre főzzük. Tetejére folpackot teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Díszítéshez félreteszünk belőle, a többit mérettől függően 4-8 szeletre vágjuk.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot. A torta bevonásához félretehetünk egy kevés tejszínt, a maradékhoz hozzákeverjük az eperdarabokat.
  4. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. Az alsó tortalapot megkenhetjük eperlekvárral. A krémet pár kanál kivételével a tortalapra kenjük, rátesszük a tetejét, majd kissé lenyomkodjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. Tejszínhabbal, eperrel díszítjük. Az oldalát megszórhatjuk pisztáciával is.
  5. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2229
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperföldön jártam, ahol sikerült sok finom gyümölcsöt szednem. Másnap gyereknap volt. Nagyobbik lányom karácsony óta nyúzott az epertortával. Most akadt elég eper, aminek igazi eperíze volt, így kedvében  jártam. Előkerestem ezt a receptet, amit korábban egy újságból írtam ki, és kicsit átformáltam. Így is olyan nagy sikere lett, hogy másnapra alig maradt belőle.

Hozzávalók

Tortalap készítése

Krém elkészítése, torta összeállítása

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...