Vaníliás-tejszínhabos epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vera82
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tortalap készítése
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
Krém elkészítése, torta összeállítása
-
29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
167g eper50 kcal
-
17g eperlekvár46 kcal
-
83g növényi tejszín209 kcal
-
19 kcal
Díszítés
-
3g cukorgyöngy13 kcal
-
25g banán14 kcal
-
5g csokoládé27 kcal
-
8g eper3 kcal
Összesen
604
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tortalap készítése
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
Krém elkészítése, torta összeállítása
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
1000g eper301 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
Díszítés
-
20g cukorgyöngy77 kcal
-
150g banán85 kcal
-
30g csokoládé164 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
3624
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tortalap készítése
-
8.3g tojás11 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
Krém elkészítése, torta összeállítása
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
38g eper11 kcal
-
3.8g eperlekvár11 kcal
-
19g növényi tejszín48 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
Díszítés
-
0.8g cukorgyöngy3 kcal
-
5.7g banán3 kcal
-
1.1g csokoládé6 kcal
-
1.9g eper1 kcal
Összesen
138
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 193.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
604
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 152.9 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2625.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 664 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 814 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 500.4 g
-
Cukor 315 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 323 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 598 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1275 micro
Összesen
3624
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Tortalap készítése
-
4 db tojás
-
8 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
Krém elkészítése, torta összeállítása
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 kg eper
-
10 dkg eperlekvár
-
5 dl növényi tejszín
-
3 csomag vaníliás cukor
Díszítés
-
2 ek cukorgyöngy
-
1 közepes db banán
-
3 dkg csokoládé
-
5 dkg eper
Elkészítés
Tortalap készítése
- A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukor felét, majd fehéredésig keverjük.
- Ezután a tojásfehérjét verjük fel majdnem teljesen készre, amikor is hozzáadjuk a cukor másik felét, végül kemény habbá verjük.
- Ezután a tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a fehérjét, majd rászitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk.
- A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen.
- Előmelegített, 180 °C-os sütőbe tesszük, az ajtaját egy villával kitámasztjuk. Kb. 10 perc után (amikor már felemelkedett a tészta) a hőfokot 150-160 °C-ra csökkentjük, majd kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése, torta összeállítása
- 2 dl tejet 3-4 evőkanál cukorral felforralunk. Közben a pudingport 1 dl tejben elkeverjük. Amikor felforrt a tej, a tűzről lehúzva belekeverjük a pudingporos tejet, majd a tűzre visszatéve, kis lángon sűrűre főzzük. Tetejére folpackot teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
- Az epret megmossuk, megtisztítjuk. Díszítéshez félreteszünk belőle, a többit mérettől függően 4-8 szeletre vágjuk.
- A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot. A torta bevonásához félretehetünk egy kevés tejszínt, a maradékhoz hozzákeverjük az eperdarabokat.
- A kihűlt tortalapot kettévágjuk. Az alsó tortalapot megkenhetjük eperlekvárral. A krémet pár kanál kivételével a tortalapra kenjük, rátesszük a tetejét, majd kissé lenyomkodjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. Tejszínhabbal, eperrel díszítjük. Az oldalát megszórhatjuk pisztáciával is.
- Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2229
- Feltöltés dátuma: 2014. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
vera82
10 recept
Eperföldön jártam, ahol sikerült sok finom gyümölcsöt szednem. Másnap gyereknap volt. Nagyobbik lányom karácsony óta nyúzott az epertortával. Most akadt elég eper, aminek igazi eperíze volt, így kedvében jártam. Előkerestem ezt a receptet, amit korábban egy újságból írtam ki, és kicsit átformáltam. Így is olyan nagy sikere lett, hogy másnapra alig maradt belőle.