Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
3g élesztő4 kcal
-
28g tej16 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
44g finomliszt162 kcal
-
11g rétesliszt40 kcal
-
3g margarin24 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g tojássárgája14 kcal
-
30g margarin215 kcal
töltelék
-
67g tej37 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
38 kcal
-
4g tojássárgája14 kcal
-
44g mandarin17 kcal
Összesen
629
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
30g élesztő32 kcal
-
250g tej140 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
10g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
270g margarin1936 kcal
töltelék
-
600g tej336 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
343 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
400g mandarin157 kcal
Összesen
5663
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
1.3g élesztő1 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
16.9g finomliszt61 kcal
-
4.2g rétesliszt15 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
11.4g margarin82 kcal
töltelék
-
25.3g tej14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.8g vaníliás pudingpor14 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
16.9g mandarin7 kcal
Összesen
237
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 790.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 487 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
629
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 286.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7111.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 1277 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 4379 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 657.6 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 431.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2862 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 786 mg
-
Retinol - A vitamin: 2601 micro
-
α-karotin 329 micro
-
β-karotin 2359 micro
-
β-crypt 1231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1374 micro
Összesen
5663
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
tészta
-
3 dkg élesztő
-
2.5 dl tej
-
5 dkg porcukor
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg rétesliszt
-
3 dkg margarin
-
1 dkg só
-
2 db tojássárgája
töltelék
-
6 dl tej
-
6 ek cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
4 közepes db mandarin
Elkészítés
tészta
- Először elkészítjük a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve.
- Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és egy nagyobb mennyiségű margarint kivéve, gyúrjuk össze egy labdává az összes tészta hozzávalót, az élesztős tejjel együtt.
- Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet, celofánnal lefedve, vagy egy tároló dobozban, hogy ne száradjon ki.
- Majd egy késsel vágjuk egy X alakot bele a labdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, s kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
- Ide a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarinunkat, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtjuk, így becsomagoljuk a zsiradékot.
- Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), majd nyújtsuk ki újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét behajtani, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
- Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsük meg a tej 3/4-ét, s a maradék 1/4-hez keverjük hozzá a cukrot és a vanília pudingport, valamint egy tojássárgával dúsítsuk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és felfőzzük.
- Utána a nyújtást a tésztán megismételjük, és hajtogatunk még egy 3 rétegeset, és kinyújtjuk utoljára. (Ebből az adagból 4 sütet fog kijönni, amit az utolsó nyújtásnál nyújthatunk külön-külön 3 mm vastagságúra.)
- Vágjuk fel négyzet alakokra, kb 4*4 cm-re. Átlósan töltsük meg a krémmel, és vágjunk a közepére kis mandarindarabokat.
- A két csupasz sarkát a tésztának kenjük meg tojássárgájával, vagy egy kis vízzel, hogy ragadjanak, majd középre hajtjuk őket, és a közepét a papucsoknak erősebben benyomjuk, hogy ne nyíljanak szét.
- Tetejüket is megkenhetjük tojássárgájával, hogy fényes legyen. Sütőpapíros lemezen sütjük, 200 fokon 12-15 percig tálcánként.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6223
- Feltöltés dátuma: 2015. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Finom, könnyed tészta, puha, krémes, vaníliás töltelékkel. Egy kis gyümölcs csak dob rajta. A tetejét szórhatjuk porcukorral. Nálunk nagyon hamar elfogyott. :) A tészta elkészítéséhez segíthet a blogom, ahol lépésről lépésre képekkel is bemutatom a készítését.