r
Nosalty Logó

Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás papucs Habcsók Mézi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 5663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7111.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    4379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    1231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 5663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Először elkészítjük a hajtogatott tésztát. Ehhez az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a porcukor egy kis részét is belekeverve.
  2. Majd szitáljuk össze a kétféle lisztet, és egy nagyobb mennyiségű margarint kivéve, gyúrjuk össze egy labdává az összes tészta hozzávalót, az élesztős tejjel együtt.
  3. Szobahőmérsékleten pihentessük 20-30 percet, celofánnal lefedve, vagy egy tároló dobozban, hogy ne száradjon ki.
  4. Majd egy késsel vágjuk egy X alakot bele a labdánkba. Az X 4 felé osztja a tésztát, s kezünkkel nyúljunk a tészta közepéig, és húzzuk ki a tészta füleit, majd ezeket nyújtsuk is le sodrófával, hogy legyen egy olyan + alakú tésztánk, hogy középen több tészta van, a fülek pedig vékonyak.
  5. Ide a kereszt közepébe helyezzük a téglalapra formált margarinunkat, majd a tésztafüleket egyenként ráhajtjuk, így becsomagoljuk a zsiradékot.
  6. Nyújtsuk ki óvatosan téglalap alakúra, ne szakadjon szét a tésztánk. Majd a tésztát hajtsuk 3 rétegűre (két szélét hajtsuk középen egymásra), majd nyújtsuk ki újra. Majd hajtsuk 4 rétegesre (két szélét behajtani, majd a két oldalt egymásra), és így hagyjuk pihenni a hűtőben 20-30 percet.
  7. Közben készítsük el a tölteléket. Melegítsük meg a tej 3/4-ét, s a maradék 1/4-hez keverjük hozzá a cukrot és a vanília pudingport, valamint egy tojássárgával dúsítsuk. Csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a meleg tejhez, és felfőzzük.
  8. Utána a nyújtást a tésztán megismételjük, és hajtogatunk még egy 3 rétegeset, és kinyújtjuk utoljára. (Ebből az adagból 4 sütet fog kijönni, amit az utolsó nyújtásnál nyújthatunk külön-külön 3 mm vastagságúra.)
  9. Vágjuk fel négyzet alakokra, kb 4*4 cm-re. Átlósan töltsük meg a krémmel, és vágjunk a közepére kis mandarindarabokat.
  10. A két csupasz sarkát a tésztának kenjük meg tojássárgájával, vagy egy kis vízzel, hogy ragadjanak, majd középre hajtjuk őket, és a közepét a papucsoknak erősebben benyomjuk, hogy ne nyíljanak szét.
  11. Tetejüket is megkenhetjük tojássárgájával, hogy fényes legyen. Sütőpapíros lemezen sütjük, 200 fokon 12-15 percig tálcánként.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6222
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, könnyed tészta, puha, krémes, vaníliás töltelékkel. Egy kis gyümölcs csak dob rajta. A tetejét szórhatjuk porcukorral. Nálunk nagyon hamar elfogyott. :) A tészta elkészítéséhez segíthet a blogom, ahol lépésről lépésre képekkel is bemutatom a készítését.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...