r
Nosalty Logó

Vaníliás-kakaós-barackos süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vaníliás-kakaós-barackos süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

516
Kalória
12.6g
Fehérje
40.1g
Szénhidrátok
34.6g
Zsír
116.8g
Víz
180g
Koleszterin
3.9g
Rost
18.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4626.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    700.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    6704 micro
  • β-crypt
    547 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 3096 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat cukorral, sütőporral, 1 cs bourbon vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 dl tejet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá keverjük.
  2. A tésztaalaphoz óvatosan, adagonként hozzákeverjük a tojásfehérje habját.
  3. A tészta felét átöntjük egy másik tálba, ahol hozzákeverjük ízlés szerinti kakaóport.
  4. Egy nagyobb tepsit kivajazunk, -lisztezünk, majd beleöntjük a "fehér" tésztát. Ezt 200 fokos (előmelegített) sütőbe rakjuk kb. 3 percre, hogy a teteje kissé megszilárduljon, és ne keveredjen össze a kakaós tésztával, amit 3 perc után ráöntünk.
  5. Mikor a kakaós tészta teteje is megszilárdult (de még nyers a tészta), rárakjuk a gyümölcsöt. Visszatesszük a sütőbe, és visszavesszük 150 fokra. Szúrópróbáig sütjük.
  6. A krémhez a vaníliás pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint és a másik csomag vaníliás cukrot a már hideg pudinghoz keverjük robotgéppel.
  8. Mikor a tészta kihűlt, óvatosan rákenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A gyümölcs lehet szinte bármi: meggy, cseresznye, barack, körte, alma, stb. A képen látható édesség sárgabarackkal készült el, amit forrásban lévő vízbe merítettem, hogy a héját le tudjam húzni, majd csak a gyümölcs húsát raktam a süteménybe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!