Vaníliás-kakaós-barackos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
29 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g sárgabarack40 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
11 kcal
Összesen
516
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
171 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
600g tej336 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
539g sárgabarack241 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
68 kcal
Összesen
3096
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
17.7g tojás22 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
-
32.2g tej18 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
28.9g sárgabarack13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Összesen
166
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 1117 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
516
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 207.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4626.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1411 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1602 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.3 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 700.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 904 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 6704 micro
-
β-crypt 547 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1932 micro
Összesen
3096
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
20 dkg margarin
-
6 dl tej
-
3 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
7 db sárgabarack
-
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés
- A tésztához a tojássárgákat cukorral, sütőporral, 1 cs bourbon vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és 1 dl tejet. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá keverjük.
- A tésztaalaphoz óvatosan, adagonként hozzákeverjük a tojásfehérje habját.
- A tészta felét átöntjük egy másik tálba, ahol hozzákeverjük ízlés szerinti kakaóport.
- Egy nagyobb tepsit kivajazunk, -lisztezünk, majd beleöntjük a "fehér" tésztát. Ezt 200 fokos (előmelegített) sütőbe rakjuk kb. 3 percre, hogy a teteje kissé megszilárduljon, és ne keveredjen össze a kakaós tésztával, amit 3 perc után ráöntünk.
- Mikor a kakaós tészta teteje is megszilárdult (de még nyers a tészta), rárakjuk a gyümölcsöt. Visszatesszük a sütőbe, és visszavesszük 150 fokra. Szúrópróbáig sütjük.
- A krémhez a vaníliás pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.
- A margarint és a másik csomag vaníliás cukrot a már hideg pudinghoz keverjük robotgéppel.
- Mikor a tészta kihűlt, óvatosan rákenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk kakaóporral.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14594
- Feltöltés dátuma: 2011. július 26.
Ajánló
Párom nem igazán szereti sem a kakaós tésztát, sem a piskótás süteményeket, mert szerinte azok túl szárazak. Ez viszont a kedvence lett! Egy igazán krémes, könnyű édesség, a barack savanykás íze pedig különösen jól illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A gyümölcs lehet szinte bármi: meggy, cseresznye, barack, körte, alma, stb. A képen látható édesség sárgabarackkal készült el, amit forrásban lévő vízbe merítettem, hogy a héját le tudjam húzni, majd csak a gyümölcs húsát raktam a süteménybe.