r
Nosalty Logó

Vaníliás banánpuding

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Banánpuding: krémes amerikai desszert kekszből, banánból és vaníliapudingból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kekszekhez

A pudinghoz

422
Kalória
6.2g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
69.1g
Víz
59.7g
Koleszterin
2.2g
Rost
33.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kekszekhez

A pudinghoz

Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kekszekhez

A pudinghoz

Összesen 5049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kekszekhez

A pudinghoz

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    829.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 5049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

A kekszekhez

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Egy tálban elkeverjük a tojást és a tejszínt, majd fokozatosan a vajas-cukros alaphoz adjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd gyorsan egységes masszává dolgozzuk. Ne keverjük túl!
  2. A sütőnket előmelegítjük 175 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. A masszát habzsákba töltjük, majd közepes gombócokat nyomunk a sütőpapírra, egymástól tisztes távolban, nehogy összesüljenek a kekszek.
  3. A tepsit betoljuk a sütőbe és 20 perc alatt készre és aranybarnára sütjük a kekszeket. Hagyjuk őket kihűlni a tepsin, ekkor keménynek és száraznak kell lenniük. Felhasználásig légmentes dobozban vagy üvegben tároljuk őket.

A pudinghoz

  1. A pudingot megfőzzük a csomag utasításai szerint. Ha kész, beletörünk három banánt és teljesen simára dolgozzuk egy botmixerrel. A puding felszínére frissentartó fóliát nyomunk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor megdermedt, a habtejszínt felverjük a porcukorral, majd a habot óvatosan hozzáforgatjuk a banános pudinghoz. A maradék banánokat egy kivételével felkarikázzuk.
  3. Egy nagy edény vagy jénai aljába teszünk némi pudingot, majd erre egy réteg kekszet. Ezt kövesse egy réteg karikázott banán, majd az egészre kanalazzunk további pudingot. Így folytassuk a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. Tegyünk félre némi kekszet a díszítéshez.
  4. A banánpudingot lefedjük és egy éjszakára, de minimum 4-5 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tört kekszekkel és karikázott banánnal, esetleg frissen vert tejszínhabbal díszítjuk, majd tálakba szedve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az amerikai banana pudding elsősorban az USA déli államaiban közkedvelt, ott előszeretettel készítik családi, egyéb közösségi összejövetelekre. Igazán népszerűvé egy Magnolia Bakery nevű cukrászda tette, az ő verziójuk terjedt el világszerte az interneten keresztül. Az alábbi egy fokkal magyarosított verzió, de ugyanolyan finom. Főleg, mert nem bolti, hanem házi keksszel készül!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!