r
Nosalty Logó

Vaníliás banánpuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Banánpuding: krémes amerikai desszert kekszből, banánból és vaníliapudingból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kekszekhez

A pudinghoz

Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kekszekhez

A pudinghoz

Összesen 5049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kekszekhez

A pudinghoz

Összesen 157 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3246.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 5049 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 157 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kekszekhez

A pudinghoz

Elkészítés

A kekszekhez

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Egy tálban elkeverjük a tojást és a tejszínt, majd fokozatosan a vajas-cukros alaphoz adjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd gyorsan egységes masszává dolgozzuk. Ne keverjük túl!
  2. A sütőnket előmelegítjük 175 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. A masszát habzsákba töltjük, majd közepes gombócokat nyomunk a sütőpapírra, egymástól tisztes távolban, nehogy összesüljenek a kekszek.
  3. A tepsit betoljuk a sütőbe és 20 perc alatt készre és aranybarnára sütjük a kekszeket. Hagyjuk őket kihűlni a tepsin, ekkor keménynek és száraznak kell lenniük. Felhasználásig légmentes dobozban vagy üvegben tároljuk őket.

A pudinghoz

  1. A pudingot megfőzzük a csomag utasításai szerint. Ha kész, beletörünk három banánt és teljesen simára dolgozzuk egy botmixerrel. A puding felszínére frissentartó fóliát nyomunk és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Amikor megdermedt, a habtejszínt felverjük a porcukorral, majd a habot óvatosan hozzáforgatjuk a banános pudinghoz. A maradék banánokat egy kivételével felkarikázzuk.
  3. Egy nagy edény vagy jénai aljába teszünk némi pudingot, majd erre egy réteg kekszet. Ezt kövesse egy réteg karikázott banán, majd az egészre kanalazzunk további pudingot. Így folytassuk a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. Tegyünk félre némi kekszet a díszítéshez.
  4. A banánpudingot lefedjük és egy éjszakára, de minimum 4-5 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tört kekszekkel és karikázott banánnal, esetleg frissen vert tejszínhabbal díszítjuk, majd tálakba szedve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 633
  • 7 napos nézettség: 785
  • Össznézettség: 743
  • Feltöltés dátuma: 2025. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás banánpuding
Lakos Benedek 398 recept

Az amerikai banana pudding elsősorban az USA déli államaiban közkedvelt, ott előszeretettel készítik családi, egyéb közösségi összejövetelekre. Igazán népszerűvé egy Magnolia Bakery nevű cukrászda tette, az ő verziójuk terjedt el világszerte az interneten keresztül. Az alábbi egy fokkal magyarosított verzió, de ugyanolyan finom. Főleg, mert nem bolti, hanem házi keksszel készül!

Hozzávalók

A kekszekhez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...