Vaníliás banánpuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kekszekhez
-
18g finomliszt67 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10g vaj69 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
A pudinghoz
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kekszekhez
-
220g finomliszt801 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
A pudinghoz
Összesen
5049
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
A kekszekhez
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
1.9g habtejszín5 kcal
A pudinghoz
Összesen
157
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
422
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74 g
Zsír
-
Összesen 203 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3246.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1450 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.5 g
-
Cukor 402 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 829.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1612 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 192 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 452 micro
Összesen
5049
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
157
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A kekszekhez
-
220 g finomliszt
-
150 g cukor
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
60 ml habtejszín
A pudinghoz
Elkészítés
A kekszekhez
- A puha vajat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. Egy tálban elkeverjük a tojást és a tejszínt, majd fokozatosan a vajas-cukros alaphoz adjuk. Hozzászitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd gyorsan egységes masszává dolgozzuk. Ne keverjük túl!
- A sütőnket előmelegítjük 175 fokra és kibélelünk egy nagy tepsit sütőpapírral. A masszát habzsákba töltjük, majd közepes gombócokat nyomunk a sütőpapírra, egymástól tisztes távolban, nehogy összesüljenek a kekszek.
- A tepsit betoljuk a sütőbe és 20 perc alatt készre és aranybarnára sütjük a kekszeket. Hagyjuk őket kihűlni a tepsin, ekkor keménynek és száraznak kell lenniük. Felhasználásig légmentes dobozban vagy üvegben tároljuk őket.
A pudinghoz
- A pudingot megfőzzük a csomag utasításai szerint. Ha kész, beletörünk három banánt és teljesen simára dolgozzuk egy botmixerrel. A puding felszínére frissentartó fóliát nyomunk és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amikor megdermedt, a habtejszínt felverjük a porcukorral, majd a habot óvatosan hozzáforgatjuk a banános pudinghoz. A maradék banánokat egy kivételével felkarikázzuk.
- Egy nagy edény vagy jénai aljába teszünk némi pudingot, majd erre egy réteg kekszet. Ezt kövesse egy réteg karikázott banán, majd az egészre kanalazzunk további pudingot. Így folytassuk a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. Tegyünk félre némi kekszet a díszítéshez.
- A banánpudingot lefedjük és egy éjszakára, de minimum 4-5 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tört kekszekkel és karikázott banánnal, esetleg frissen vert tejszínhabbal díszítjuk, majd tálakba szedve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 633
- 7 napos nézettség: 785
- Össznézettség: 743
- Feltöltés dátuma: 2025. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
398 recept
Az amerikai banana pudding elsősorban az USA déli államaiban közkedvelt, ott előszeretettel készítik családi, egyéb közösségi összejövetelekre. Igazán népszerűvé egy Magnolia Bakery nevű cukrászda tette, az ő verziójuk terjedt el világszerte az interneten keresztül. Az alábbi egy fokkal magyarosított verzió, de ugyanolyan finom. Főleg, mert nem bolti, hanem házi keksszel készül!