Vaníliapudingos fahéjas csigák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
31g tehéntúró46 kcal
-
3g tej1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A töltelékhez:
Összesen
506
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
125g tehéntúró184 kcal
-
10g tej6 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A töltelékhez:
Összesen
2028
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
13.7g tehéntúró20 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
21.9g finomliszt80 kcal
A töltelékhez:
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
38.3g tej21 kcal
Összesen
223
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 925.8 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
506
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 62.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3703.3 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 1155 mg
-
Nátrium 754 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 153.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
2028
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.2 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
125 g tehéntúró
-
1 ek tej
-
1 db tojás
-
40 g napraforgó olaj
-
50 g cukor
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
-
200 g finomliszt
A töltelékhez:
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 ek cukor
-
1 ek fahéj
-
350 ml tej
Elkészítés
A tésztához:
- A töltelékhez: a pudingot elkeverjük a cukorral, fahéjjal és 6 ek tejjel.
- A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk a tejjel elkavart pudingport, kb. 1-2 percig főzzük. Hagyjuk hűlni.
- A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis lisztet vagy tejet.
- A tésztát szilikon munkalapon vékonyra kinyújtjuk (kb. 30x40 cm).
- Megkenjük a simára kavart hideg töltelékkel, a munkalap segítségével feltekerjük, kb. 2 cm vastagságú csigákra vágjuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3719
- Feltöltés dátuma: 2015. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A még forró csigákat meglocsolhatjuk kevés citrommázzal.