r
Nosalty Logó

Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Demesék
Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal

A mártás

A burgonyapüré

Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal

A mártás

A burgonyapüré

Összesen 2398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal

A mártás

A burgonyapüré

Összesen 92 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    748 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 2398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A hal

A mártás

A burgonyapüré

Elkészítés

A hal

  1. A halakat megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Ezután nedvszívó papírra tesszük, kicsit megtöröljük, majd beirdaljuk.
  2. Előkészítjük a sütőt 180 fokon. Közben sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  3. Elkészítjük a pácot a halra. Kb. 4-5 dkg vajat lassú tűzön picit megolvasztunk, majd kaprot, petrezselymet, rozmaringot, valamint zúzott vagy őrölt fokhagymát adunk hozzá.
  4. A halat egy nagyobb darab alufóliára tesszük. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, valamint halas fűszerkeverékkel ízesítjük. Ezután meglocsoljuk és átdörzsöljük az előre elkészített páccal. Ugyanezt tesszük a hal belsejével is. Óvatosan meglocsoljuk a halat citromlével, vagy friss citromot facsarunk rá. Ha friss zöldfűszereket és citromot használunk, azt egészben is berakhatjuk a halak belsejébe.
  5. Betekerjük az alufóliába, majd beletesszük az előre elkészített tepsibe, és az egészet még egy réteg alufóliával takarjuk.
  6. Kb. 30 percig 180 fokon sütjük. Ezután kivesszük az alufóliából, és így sütjük tovább kb. 20 percig. Az utolsó 5 percre magasabb hőmérsékletre is kapcsolhatjuk a sütőt, hogy a hal szépen megpiruljon.

A mártás

  1. Egy apró fazékban vagy lábasban egy nagyobb evőkanál vajat olvasztunk meg lassú tűzön.
  2. Beletesszük a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg teljesen csomómentes nem lesz.
  3. Lassan hozzáadagoljuk a főzőtejszínt, és közben folyamatosan kevergetjük. Mikor homogén lesz a mártásunk, hozzáadunk egy kevés zöldfűszert (kapor, petrezselyem, rozmaring), valamint őrölt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük majd levesszük a tűzhelyről.
  4. Igyekszünk melegen tartani tálalásig, majd külön edényben, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk, hogy mindenki ízlése szerint fogyaszthassa.

A burgonyapüré

  1. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a burgonyát.
  2. Egy nagyobb fazékba tesszük, majd addig öntjük fel vízzel, amíg jól el nem lepi.
  3. Megsózzuk, majd főni tesszük.
  4. Mikor a burgonya már megpuhult, leöntjük a vizet róla, majd tejjel és pici vajjal (vagy margarinnal) együtt megtörjük. Igény szerint sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2422
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 30.

Ajánló

Ha minden elkészült, a halat és a burgonyapürét együtt tálaljuk. Kínálhatunk hozzá savanyúságot esetleg friss salátamixet. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajban sült kapros-petrezselymes hal, béchamel mártással
Demesék 2 recept

Nagyon szeretjük a halételeket, de sokáig kísérleteztünk, hogy megtaláljuk a jó receptet az elkészítéséhez. Végre sikerült, és nálunk ez a recept most már a top 3 között van. 

Hozzávalók

A hal

A mártás

A burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...