Vajban pirított harcsa sült citrommal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g törpeharcsa149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
85g citrom13 kcal
Összesen
212
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g törpeharcsa595 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
340g citrom52 kcal
Összesen
848
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
57.6g törpeharcsa69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
39.2g citrom6 kcal
Összesen
98
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 140 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
212
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 1056 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 560.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
848
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kifilézett harcsát feldaraboljuk, besózzuk és megszórjuk borsikafűvel.
- Letakarva legalább 2 órát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
- Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, és ha már forró, beletesszük a harcsát.
- Pár perc alatt mindkét oldalát szép barnára sütjük, majd kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
- A félbe vágott citromokat a vágott felükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, és pár percig erős lángon sütjük, amíg kellemesen megkaramellizálódik.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 59614
- Feltöltés dátuma: 2008. június 08.
Ajánló
A pasta pronto tüzes erejével jól társítható a viszonylag semleges íze miatt. Friss salátával és egy kevés coleslaw-val tehetjük teljessé az élvezetet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Jamie Oliver-től hallottam először olyanról, hogy a citromot megsütjük. Meglehetősen kétkedve fogadtam az ötletet, de aztán kipróbálva pozitívan csalódtam. A citrom megkaramellizálódott cukortartalma extra ízt ad, és sütve sokkal több levet tudunk kifacsarni belőle.