r
Nosalty Logó

Vajas-parmezános tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ZilkaZil
Vajas-parmezános tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 704 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2587.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1407 kcal
  • 15% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A parmezánt reszeljük a lehető legapróbb méretűre, hogy szinte porszerű legyen.
  2. Vágjuk vékony szeletekre a vajat, és osszuk ela tányérokon.
  3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és még forrón(nem is szabad elöblíteni!) azonnal osszuk el a tányérokon. Gyorsankeverjük össze a vajjal, szórjuk meg a sajttal, melyekből egy finom, selymes mártás válik így. Együnk hozzá sok salátát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6129
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas-parmezános tészta
ZilkaZil 127 recept

Ez egy pofátlanul egyszerű recept, de annyira finom, hogy úgy éreztem, muszáj feltöltenem. Klasszikus olasz tésztaétel egyébként, aminek titka, mint mindig, a csodálatos alapanyagokon múlik. Csakis igazi, finom vajjal és sajttal szabad elkészíteni, és a legjobb, ha a tészta is házi.  (Most eszembe jutott, hogy amikor nagyanyám nudlit készített, úgy szerettem a legjobban, ha nem tett rá semmit, csak úgy forrón összekeverte vajjal meg sóval.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...