adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g ringlószilva432 kcal
-
300g cukor1161 kcal
Összesen
1593
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
133
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.3 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 820 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 329 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 686 micro
Összesen
1593
kcal
- 1% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 kg ringlószilva
Elkészítés
- Mossuk meg jól, majd tegyük őket egy lábosba, és kezdjük el felforralni az egész ringlókat.
- Szép lassú tűzön kb. 15 percig rotyogjon, majd kezdjük kikanalazni belőle a kicsi magokat.
- Ezután adjuk hozzá a cukrot, és még 5 percig forraljuk.
- Majd előre forró vízzel kiöblített befőttes üvegekbe (vagy akár régi csemeguborkás) töltjük.
- Ezeket felfordítjuk, és állni hagyjuk.
- Ajánlom azonnal elfogyasztani, de akár lehet levenni őket tonnaszámra a pincébe.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16078
- Feltöltés dátuma: 2011. július 01.
Ajánló
Nem mondanám annak a gejl, ehetetlenül édes lekvárnak, mivel alapjában véve a termés, amiből készül, eszméletlenül keserű. Tehát ez inkább egy fanyar édeskés lekvár, szóval nem ajánlom azoknak az édesszájúaknak, akik csak az édeshez vannak szokva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Édes dédnagymamámnál amikor elmentünk reggelizni, mindig ezzel az isteni eleddel várt bennünket. Még az utolsó éveiben is csinált. Eredetileg azért lett ez a recept, mert volt egy "édes" kis fa, amely folyamatosan hullajtotta a vadringlóit, amelyek magában olyan savanyúak, hogy ehetetlenek. Emiatt elhatározták az 'őseim', hogy megfőzik. Meg is tették, és lett belőle a nagy csoda : A VADRINGLÓ LEKVÁR.