r
Nosalty Logó

Vadas krumpligombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Vadas krumpligombóccal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vadashoz

A krumpligombóchoz

553
Kalória
26g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
282.5g
Víz
87.3g
Koleszterin
5.9g
Rost
6.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Összesen 3327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A krumpligombóchoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4918 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3110 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    12379 micro
  • β-karotin
    29511 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1247 micro
Összesen 3327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    473 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A vadashoz

  1. A szeletelt húsokat feltesszük főzni a sárgarépákkal, fehérrépákkal, hagymával, babérlevéllel. Annyi vízben főzzük, amennyi szószt szeretnénk a végén, de ne túl sokban, mert akkor nem lesz elég intenzív az íze ennyi zöldségtől. Azután sózzuk ízlés szerint. Mikor már félig megpuhult a hús, beleteszünk egy fél citromot is.
  2. Ha megfőtt a hús (omlósra) és a zöldségek is puhák, kivesszük a húst és a babérleveleket, és a többit turmixgéppel jó alaposan összepürésítjük. Teszünk hozzá cukrot, mustárt.
  3. A habaráshoz használunk egy púpozott evőkanál lisztet, két kanál tejfölt, amit csomómentesre kikeverünk, esetleg egy kis tejet is önthetünk bele. Visszatesszük főni a mártásunkat, és behabarjuk, ha kész, beletesszük a húst. Ne feledjünk közben kóstolgatni, és ha úgy érezzük, nekünk még nem elég édes vagy savanyú, akkor fűszerezzünk utána.
  4. A krumpligombócokhoz feltesszük főzni a krumplikat jó sós vízben. Ha megfőtt, meghámozzuk, és krumplinyomóval simára törjük (már eleve lehet pucolva és darabolva is főzni). Várjunk, míg langyosra hűl, különben túl sok lisztet vesz majd fel. Ha már langyos, akkor ütünk bele 1 tojást, és fokozatosan adagoljunk hozzá lisztet. Kezünkkel gyúrjuk addig, amíg nem ragad hozzá. Ezután tetszőleges méretű gombócokat formálunk.
  5. Ha kész az összes nyers gombóc, akkor kicsit olajos, jó forrásban lévő vízben megfőzzük őket. Több részletben csináljuk, nehogy összeragadjanak a gombócok. Akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére és még egy-két percig forraljuk. Ha kész az első adag, hőálló tálba rakjuk, pici olajat öntünk rá, hogy ne ragadjanak össze. Fedjük le, nehogy kihűljenek a tálalásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

A vadas nálunk kizárólag krumpligombóccal készül, mert ezt a kislányom nagyon szereti.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Nosalty-kvíz: Hány húsvéti ételt ismersz fel nagyon közelről?

A tavaszias, roskadásig megpakolt húsvéti asztalnál kevés szebb látvány van. Ilyenkor a foszlós kalács mellől nem maradhat el a házi sonka, a majonézes saláták végtelen repertoárja, a különféle vendégváró falatok, na meg valami édes, hogy teljes legyen a lakoma. Kvízünk felvonultatja a húsvét legikonikusabb fogásait, neked pedig közeli képekről kell felismerned őket!

Top Receptek

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!