r
Nosalty Logó

Vadas ahogy anyukámtól tanultam

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
8zsuzsa8
Vadas ahogy anyukámtól tanultam
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

367
Kalória
33.6g
Fehérje
8.7g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
165.5g
Víz
106.3g
Koleszterin
893.2mg
Rost
2.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 367 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    661.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1465 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük.
  2. A húst megmossuk, jól besózzuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, megforgatjuk rajta a húst, míg színt kap.
  4. A húst félretesszük egy tányérra, a visszamaradt olajon a hagymát megpirítjuk, míg barna nem lesz. Vigyázzunk, ne égjen meg.
  5. Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a mustárt, a borsot, borókabogyót, babérlevelet. (Ha valaki szereti, tehetünk bele karikára vágott sárgarépát.) Egyet rottyantunk rajta.
  6. Visszatesszük a lébe a húst, fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgó folyadékot kevés vízzel pótoljuk. Ezt a szakaszt érdemes kuktában végezni.
  7. Ha puha a hús, kivesszük a szaftból. Néhány perces pihenés után felszeleteljük.
  8. Közben a szaftot átszűrjük. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szaftot. A végén belekeverjük a tejfölt.
  9. Ha kell, fűszerezzük meg borssal, esetleg mustárral, tegyünk bele egy csipet cukrot, hogy pikáns legyen.
  10. A felszeletelt húst visszatesszük a szaftba, átforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Anyukám gyerekkorában sokszor időzött keresztapjánál Gerjenben. Az öreg nagy vadász volt, a reggel lőtt nyulat, őzet este az asztalra kellett tenni. Így nem volt idő a pácolásra. Anyukám keresztanyótól tanulta ezt a vadast, és adta tovább gyerekeinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!