Vadas ahogy anyukámtól tanultam
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g marhafelsál213 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
14 kcal
-
71 kcal
Összesen
367
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g marhafelsál852 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
57 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Összesen
1465
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
64g marhafelsál91 kcal
-
19.2g vöröshagyma7 kcal
-
10.7g tejföl21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
Összesen
156
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 165.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
367
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2526.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1404 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 661.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 556 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
1465
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 dl tejföl
-
1 db babérlevél
-
4 db borókabogyó
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
4 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük.
- A húst megmossuk, jól besózzuk.
- Az olajat felforrósítjuk, megforgatjuk rajta a húst, míg színt kap.
- A húst félretesszük egy tányérra, a visszamaradt olajon a hagymát megpirítjuk, míg barna nem lesz. Vigyázzunk, ne égjen meg.
- Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a mustárt, a borsot, borókabogyót, babérlevelet. (Ha valaki szereti, tehetünk bele karikára vágott sárgarépát.) Egyet rottyantunk rajta.
- Visszatesszük a lébe a húst, fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgó folyadékot kevés vízzel pótoljuk. Ezt a szakaszt érdemes kuktában végezni.
- Ha puha a hús, kivesszük a szaftból. Néhány perces pihenés után felszeleteljük.
- Közben a szaftot átszűrjük. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szaftot. A végén belekeverjük a tejfölt.
- Ha kell, fűszerezzük meg borssal, esetleg mustárral, tegyünk bele egy csipet cukrot, hogy pikáns legyen.
- A felszeletelt húst visszatesszük a szaftba, átforraljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 33941
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Ajánló
Zsemlegombócal kell tálalni, száraz vörösbort kínálljunk mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Anyukám gyerekkorában sokszor időzött keresztapjánál Gerjenben. Az öreg nagy vadász volt, a reggel lőtt nyulat, őzet este az asztalra kellett tenni. Így nem volt idő a pácolásra. Anyukám keresztanyótól tanulta ezt a vadast, és adta tovább gyerekeinek.