r
Nosalty Logó

Újkrumpli főzelék virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bárányka
Újkrumpli főzelék virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2078 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4783.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1812.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2078 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    84 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, vízbe tesszük.
  2. A hagymát és a zöldpaprikát nagyon apró darabokra kockázzuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük.
  3. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a zöldpaprikát, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, így enged egy kis levet, beletesszük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszasütjük a zsírjára, előbb fedő alatt, utána levesszük.
  5. Beletesszük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, ha kell még sózzuk. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma és paprika szétfőjön.
  6. Amikor a krumpli megpuhult, elkészítjük a habarást. Kiveszünk a főzelékből egy kis tálba két merőkanálnyit, botmixerrel aprítjuk, beletesszük a tejfölt és az ecetet, majd visszaöntjük a többihez, és lassú tűzön hagyjuk.
  7. A virslit felkarikázzuk, és beleszórjuk, és még egyet forralunk rajta. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13948
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újkrumpli főzelék virslivel
bárányka 7 recept

Tegnap főztem ezt a főzeléket, és eszembe jutott a Nagymamám, akinek minden ételhez volt egy nyári és egy téli elkészítési módja. Ez a mama nyári krumplifőzeléke. Mindig mondta, ki kell használni a nyarat, mert akkor minden jobb, és milyen igaza volt! Erre akkor jöttem rá, amikor a fagyasztóból más íze volt mindennek. Az üveges még elmegy, ma is inkább konzerválok. Visszatérve a recepthez, mindig volt zöldfűszere a kertben ládákban. A tárkonyecetet is maga készítette, pár erős szálat betett egy dunsztosüvegbe, felöntötte 10%-os ecettel, és kész is volt. Ezt használta télen mindenhez, amihez kellett. Én is követem a példát. Próbálják ki ezt a főzeléket, nagyon finom, nem fognak csalódni benne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...