Újkrumpli főzelék virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
bárányka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g újkrumpli123 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
16g paradicsom3 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g tárkonyecet0 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
6g sertészsír54 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
416
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
-
250g virsli673 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
2078
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
40.8g újkrumpli25 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
8.2g zöldpaprika1 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g tárkonyecet0 kcal
-
10.2g virsli27 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
20.4g víz0 kcal
Összesen
84
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 362.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 412 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
416
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 129.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4783.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1143 mg
-
Nátrium 2186 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1812.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 321 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 440 micro
-
α-karotin 115 micro
-
β-karotin 760 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 745 micro
Összesen
2078
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 84 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db zöldpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
2 db babérlevél
-
1 ek tárkonyecet
-
5 dl víz
Elkészítés
- Az újkrumplit megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, vízbe tesszük.
- A hagymát és a zöldpaprikát nagyon apró darabokra kockázzuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük.
- A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a zöldpaprikát, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, így enged egy kis levet, beletesszük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszasütjük a zsírjára, előbb fedő alatt, utána levesszük.
- Beletesszük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, ha kell még sózzuk. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma és paprika szétfőjön.
- Amikor a krumpli megpuhult, elkészítjük a habarást. Kiveszünk a főzelékből egy kis tálba két merőkanálnyit, botmixerrel aprítjuk, beletesszük a tejfölt és az ecetet, majd visszaöntjük a többihez, és lassú tűzön hagyjuk.
- A virslit felkarikázzuk, és beleszórjuk, és még egyet forralunk rajta. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13943
- Feltöltés dátuma: 2014. július 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
bárányka
7 recept
Tegnap főztem ezt a főzeléket, és eszembe jutott a Nagymamám, akinek minden ételhez volt egy nyári és egy téli elkészítési módja. Ez a mama nyári krumplifőzeléke. Mindig mondta, ki kell használni a nyarat, mert akkor minden jobb, és milyen igaza volt! Erre akkor jöttem rá, amikor a fagyasztóból más íze volt mindennek. Az üveges még elmegy, ma is inkább konzerválok. Visszatérve a recepthez, mindig volt zöldfűszere a kertben ládákban. A tárkonyecetet is maga készítette, pár erős szálat betett egy dunsztosüvegbe, felöntötte 10%-os ecettel, és kész is volt. Ezt használta télen mindenhez, amihez kellett. Én is követem a példát. Próbálják ki ezt a főzeléket, nagyon finom, nem fognak csalódni benne!