Újhagymás répapalacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2028
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1034.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 374.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 290 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 30248 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1981 micro
Összesen
508
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 69.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4139.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1137 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 1455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.1 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1499.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12632 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 503 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 49512 micro
-
β-karotin 120992 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 7922 micro
Összesen
2028
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2012 micro
-
β-karotin 4916 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgarépát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az újhagymát felkockázzuk.
- A palacsinta tésztáját hagyományos módon elkészítjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a sütőport. Legalább 1 óráig hűtőben pihentetjük.
- Mikor a palacsintatésztánk már csomómentes, beletesszük a sárgarépát, újhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk.
- Vajon (vagy olajon) a szokásosnál kicsit kisebb palacsintákat sütünk belőle.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7315
- Feltöltés dátuma: 2012. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Hidegen, melegen nagyon finom. A megmaradt krémsajtba tegyünk fokhagymát vagy snidlinget, és azzal töltsük meg a palacsintákat.