r
Nosalty Logó

Újévi szerencsemalacok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Újévi szerencsemalacok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tetejére

Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tetejére

Összesen 4494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tetejére

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 450 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6930 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    998 mg
  • Nátrium
    4890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 4494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra. Kikészítünk egy 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót, de ha nincs, pohár is jó. Valamint kb. 1,5 cm átmérőjű kiszúrót, de akármi jó erre a célra.
  2. Pogácsaszaggatóval kiszaggatunk kb. 25 db-ot, azaz annyit, hogy elfogyjon a tészta. Majd utána a szaggatás után megmaradt kis tésztadarabkákat összegyúrjuk, s ebből pedig kiszaggatunk 2x annyi kicsi formát.
  3. Azért kell ebből a kicsi formákból 2x annyi, mint a nagyobbikból, mert a nagyobbak lesznek a malackák fejei, a kicsikből pedig 1 db a malacka orra, és a másik ilyen kicsi formát pedig kettévágjuk, s az lesz a malacka 2 füle.
  4. Ha mindent kiszaggattunk, és átnéztük, hogy a kicsi formákból 2x annyi van, mint a nagyból, akkor a nagyobbakat a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Egy tojást villával elkeverünk, majd jól átkenegetjük a malacka arcát, s erre ráhelyezzük a malacka orrát, majd utána a malacka szemének pedig az orra fölé helyezzük tökmagból 2 db szemet. Ezután pedig a füleit egyesével, még plusz belemártogatjuk a tojásba, s rányomkodjuk a malacka arcára.
  6. Majd még egyszer átkenegetjük tojással az egész malacka arcát, s el is készültünk. Ezután berakjuk a tepsit az előmelegített sütőbe, s kb. 18-20 percet sütjük, közepes hőfokon. Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
  7. Kivesszük a sütőből, és tányérra szedjük a szerencse malackákat. Nem kell hűtőbe rakni, s nem kell zárt edénybe se rakni. Csak simán tányéron is eláll 2-3 hétig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x45
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 802
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 23.

Ajánló

Nagyon mutatós és finom porhanyós ez a sütike, ajánlom bárkinek. Pár éve rájöttem, hogy ha sütőpor helyett szódabikarbónát használok, sokkal puhább, porhanyósabb lesz a sütemény, s hetekig eláll, nem keményedik meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igaz, hogy már elmúlt az újév, de bármikor elkészíthetjük, főleg, ha vannak kisgyerekek, unokák, nekik biztos tetszeni fog, s finom is.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...