Uborkasaláta Szilviától
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
136
Kalória
2.8g
Fehérje
11.2g
Szénhidrátok
9.9g
Zsír
272.2g
Víz
29.5g
Koleszterin
1.2g
Rost
5.8g
Cukor
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
136
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
545
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 272.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
136
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2544.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 1632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 1088.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 257 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
545
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 89.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
45
kcal
Elkészítés
- Kb.1-2 kg uborkát megmossuk és meghámozzuk. Ezután uborka szeletelőn összevágjuk. Majd besózzuk, és hagyjuk állni kb. 10-15 percet.
- Ezután kinyomkodjuk a levét, rátesszük az ecetet és a tejfölt. Én ezután még az étkezésig be szoktam tenni a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit lehűljön.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Ezt a fajta elkészítési módot "otthon"-ról hoztam, hisz Édesapám csak ezen a módon elkészített uborkasalátát szereti elfogyasztani. Ha gyorsan kell főznöm, és nincs kellő hozzá való, akkor is ezt a "fajtát" szoktam készíteni! Gyors és mutatós, nem beszélve arról, hogy nagyon finom.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!