Uborkasaláta Attila konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
V.Attila
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g uborka18 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
8g fehérborecet1 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
39
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g uborka74 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
30g fehérborecet6 kcal
-
6g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
161
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
58.1g uborka9 kcal
-
19.7g lilahagyma7 kcal
-
3.5g fehérborecet1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
17.4g víz0 kcal
Összesen
19
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 195.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
39
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2724.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 2350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 782.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
161
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
19
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej lilahagyma
-
30 ml fehérborecet
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- Az ecetet, a sót, a cukrot egy kisebb tálban összekeverjük, hagyjuk, hogy a só és a cukor feloldódjon.
- Amíg az olvadozik, az uborkát megpucoljuk, vékony karikára vágjuk.
- A hagymát megpucoljuk, azt is apróra feldaraboljuk.
- A zöldséget egy tálba tesszük, ráöntjük az ecetes levet, és felöntjük vízzel annyira, hogy a zöldséget ellepje.
- Hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3081
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.
Ajánló
Második mellé kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
V.Attila
13 recept
Nyáron rendszeresen az asztalon van ez a savanyúság. Imádjuk!