r
Nosalty Logó

Uborkaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Veres Mari
Uborkaleves
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    464 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 199 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7928.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    5135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1855.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 800 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük.
  2. Hozzáadjuk a két joghurtot, a szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott kaprot és az olívaolajat. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, a sót, borsozzuk, összevegyítjük, és mehet a hűtőbe 1-2 órára.
  3. Hidegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13876
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Ajánló

Aki nem szereti a kaprot, borsikafűvel vagy rozmaringgal is ízesítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Uborkaleves
Veres Mari 44 recept

Bolgár származású kedves ismerősömtől származik ez a recept, náluk a neve tarator.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...