Tzatziki a Danone konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Danone
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
413
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 195.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3045.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 781.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
413
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lereszelt uborkát ½ kiskanál sóval összeforgatjuk, majd szűrőbe tesszük egy tál fölé.
- A joghurtot sűrű szövésű textilbe kanalazzuk, és szintén szűrőbe tesszük egy tál fölé. Mindkettőt legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
- Mikor kivesszük, kinyomkodjuk az uborkát, majd összekeverjük a fokhagymával, a maradék sóval, a kaporral, citromlével, az olaj felével és a borssal.
- Akkor a legfinomabb, ha hagyjuk összeérni az ízeket. Hűtve vagy szobahőmérsékleten tálaljuk a maradék olívaolajjal meglocsolva.
- Receptkönyvben: 363
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23009
- Feltöltés dátuma: 2014. március 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Danone
10 recept
Ez a frissítő görög uborkasaláta magában kenyérrel vagy sült húsok mellé is kiváló. Kapor helyett vagy akár azzal együtt mentát is keverhetünk bele. www.nyissavaltozatossagra.hu