Tzatziki a Danone konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
104
Kalória
4.6g
Fehérje
9.3g
Szénhidrátok
5.8g
Zsír
195.4g
Víz
14.6g
Koleszterin
531.8mg
Rost
6.9g
Cukor
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
413
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 761.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 195.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
104
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3045.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 781.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
413
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
46
kcal
Elkészítés
- A lereszelt uborkát ½ kiskanál sóval összeforgatjuk, majd szűrőbe tesszük egy tál fölé.
- A joghurtot sűrű szövésű textilbe kanalazzuk, és szintén szűrőbe tesszük egy tál fölé. Mindkettőt legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
- Mikor kivesszük, kinyomkodjuk az uborkát, majd összekeverjük a fokhagymával, a maradék sóval, a kaporral, citromlével, az olaj felével és a borssal.
- Akkor a legfinomabb, ha hagyjuk összeérni az ízeket. Hűtve vagy szobahőmérsékleten tálaljuk a maradék olívaolajjal meglocsolva.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Ez a frissítő görög uborkasaláta magában kenyérrel vagy sült húsok mellé is kiváló. Kapor helyett vagy akár azzal együtt mentát is keverhetünk bele. www.nyissavaltozatossagra.hu
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!