r
Nosalty Logó

Túrótorta gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 337 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9809.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1595 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    3018 mg
  • Nátrium
    2376 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.5 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 6874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint krémesre keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A lisztet, sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd folyamatosan belekeverjük a masszába. A tészta felét a formába öntjük, és elegyenesgetjük.
  3. A túrót a cukrokkal, margarinnal és tojásokkal jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk a pudingport és a citromlét. A krémet a formában lévő tésztára igazítjuk.
  4. A maradék tésztához hozzákeverjük a tejföl, majd a túrós krém tetejére igazítjuk.
  5. A tortát előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26l
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11319
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

Eredetileg búzaliszttel van a recept, de mivel én azt már sajnos nem ehetek, ezért kipróbáltam gluténmentes lisztből. 26 cm-es tortaformában sütettem meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szünetben ráértem kicsit sütni, és ezt a sütit már régebben is csináltam, és nagyon szerettem, így gondoltam kipróbálom gluténmentes lisztből, mert már rendes lisztet sajnos nem ehetek. De végre egyszer pozitívan csalódtam, mert nagyon jó lett az állaga, és az íze is ugyanolyan maradt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...