r
Nosalty Logó

Túrós-tejberizs szelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Túrós-tejberizs szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Összesen 323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Összesen 3879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.7 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10299.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2709 mg
  • Vas
    1022 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2984 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1021 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 3879 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát szokás szerint megsütjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájás masszába belekanalazzuk a lisztet, és beleöntjük a sütőport , majd jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a habot, és óvatosan eldolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. Közben elkészítjük a rizses krémet. A rizst 8 dl tejjel és a vízzel megfőzzük, megédesítjük, a maradék tejben elkeverjük a pudingport és a fahéjat, és amikor megfőtt a rizs, de még maradt rajta lé, akkor hozzáöntjük a kikevert pudingos fahéjat, hagyjuk, amíg besűrűsödik.
  4. A túrót a tejföllel, xilittel, citromhéjjal és tejjel alapossan kikeverjük.
  5. Ha meghűlt a piskóta, akkor a rizses masszát rákenjük a tetejére, majd a túrókrémet. Majd a hűtőbe tesszük, amíg teljesen lehűl. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9118
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Imádom a túrót és imádom a tejberizst, ezt a kettőt próbáltam ötvözni! Nagyon finom lett!:)

Hozzávalók

A piskótához

A rizskrémhez

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...