r
Nosalty Logó

Túrós táska - Damillitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Túrós táska - Damillitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 305 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.3 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 561 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5683.6 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 3364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit (ha a túrós massza nem elég lágy, akkor adhatunk hozzá 1-2 ek tejfölt, de azért ne legyen nagyon híg).
  2. A kétféle lisztet összekeverjük, és hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.
  3. A vajat és a cukrot felverjük. Hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot és a tejfölt. Jól összekeverjük.
  4. Beleöntjük a lisztes keveréket és jól összekeverjük.
  5. A tésztából kissé lisztezett deszkán egy hengert formálunk. 12-15 darabra vágjuk. Mindegyiket a kezünkkel 5 mm vastagságú lepényre szétnyomkodjuk.
  6. 1-2 evőkanálnyi tölteléket teszünk és félbehajtjuk. (Összenyomkodni nem muszáj.)
  7. Zsiradékkal kent tepsire tesszük, és bekenjük a felvert tojással, tetszés szerint cukorral megszórjuk.
  8. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5390
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós táska - Damillitől
Damilli 39 recept

Szinte fél óra alatt elkészül ez a finom péksüti. Hétvégi reggelikre kitűnő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...