r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa 6. - füstölt sajtos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Túrós pogácsa 6. - füstölt sajtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 896 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3583 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 896 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6516.2 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    736 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    2617 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3583 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A lisztet az áttört túróval, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval és a felfutott élesztővel jól összegyúrjuk. (Ha robotgép dagasztókarjával dolgozunk, nem kell a túrót áttörni.)
  3. A sajtot lereszeljük, és 3 részre osztjuk. A tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megszórjuk a sajt harmadával, majd jobbról, balról három rétegűvé hajtjuk. Még alulról felfelé is kettéhajtjuk, és újból kinyújtjuk. Megint megszórjuk reszelt sajttal, és újra hajtogatjuk a már ismert módon. Ezt a műveletet aztán harmadszor is elvégezzük.
  5. A tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kivajazott tepsire sorakoztatjuk. Vigyázat, nagyon meg fognak hízni!
  6. 45 percet pihentetjük langyos helyen, letakarva. Közben a sütőt előmelegítjük.
  7. Tojással megkenjük a közben megkelt pogácsák tetejét, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 435
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 40362
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Ajánló

Lehet a füstölt sajtot ízlés szerint más reszelhető sajttal is helyettesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tévedés, nem kell bele semmi zsiradék! Nagyon könnyű, puha pogácsák lesznek ezekből az összetevőkből. A receptet a "Kelt tészták, kalácsok, kenyerek" c. könyvből néztem ki, és nagyon sokáig nem mertem megsütni, mert azt hittem, véletlenül maradt ki a receptből a margarin vagy a zsír. Már sajnálom, hogy nem készítettem el hamarabb.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...