r
Nosalty Logó

Túrós labdabukták

5,0

2 ÉRTÉKELÉS27 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Túrós labdabukták
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

674
Kalória
20.8g
Fehérje
90.3g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
62.1g
Víz
72g
Koleszterin
3.1g
Rost
13.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 3373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenni

Összesen 281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.7 g
  • Cink
    527 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Közben a sütőformát egész vékonyan kikenjük margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, ahol kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
  6. Egy nagyobb pogácsa vagy fánk kiszúróval kiszaggatjuk.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, majd a cukrokkal és a tojással alaposan összeforgatjuk.
  2. Minden tészta közepére rakunk 1 teáskanálnyi tölteléket.
  3. A tésztát a kezünkbe fogjuk, a széleit batyu szerűen összefogjuk, összenyomjuk, majd gombócot formázunk.
  4. A buktákat az előkészített formába rendezzük.
  5. A sütőt előmelegítjük. Addig letakarva hagyjuk kb. 20-25 percet kelni.

Lekenni

  1. A bukták tetejét vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal.
  2. 180 fokon 23 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Hajnali ötkor kidobott az ágy. Sajnos vagy épp szerencsére, kiskorom óta nagyon rossz alvó vagyok. Ma el is határoztam, hogy nem tétlenkedek, hanem valami finomsággal lepem meg a családot, mire felkel. Volt a hűtőben túró, ezért bedagasztottam egy adag édes, kelt tésztát, és kerek buktákat készítettem túrós töltelékkel. Nemrég kaptam Páromtól egy ovális kerámia tálat, amit most ezekkel a buktalabdákkal avattam fel. Nem csináltam túl édesre, mert a férfinép inkább így kedveli. Aki szereti, reszelhet citromhéjat a töltelékbe, vagy gazdagíthatja mazsolával is. A szaggatás során keletkezett egy kevés hulladék tészta, amit újra összedolgoztam, kicsit kelesztettem, majd apró korongokat szaggatva, forró olajban kisütve lett pár darab fánkgolyó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!