Túrós krémes PeZsuRi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
9g tojás12 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
1g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2g tejföl3 kcal
Krém
-
14 kcal
-
21g tej12 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
42g sovány túró39 kcal
-
23 kcal
Csokimáz
Összesen
786
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
10g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Krém
-
171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g sovány túró470 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Csokimáz
Összesen
9417
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
4.2g tojás5 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
-
0.4g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
Krém
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
19.3g sovány túró18 kcal
-
3.9g sárgabaracklekvár11 kcal
Csokimáz
-
7.7g porcukor30 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
19.3g teavaj138 kcal
-
0.8g tej0 kcal
Összesen
364
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 50.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
786
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 601.2 g
-
Telített zsírsav 293 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 201 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2192.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 833 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 904.5 g
-
Cukor 581 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 272.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 223 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 5070 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2015 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 549 micro
Összesen
9417
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
364
kcal
Hozzávalók
Tészta
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
250 ml tej
-
100 g margarin
-
200 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
500 g sovány túró
Csokimáz
-
200 g porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg teavaj
-
2 ek tej
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a porcukorral, a margarinnal habosra keverjük, majd a szalalkálival, sóval összekevert liszttel összegyúrjuk.
- Kevés tejföl mehet bele, ha kemény a tészta.
- Fél óráig pihentetjük, majd két lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátulján világosra sütünk.
- Egy lap sütési ideje előmelegített sütőben kb. 10 perc.
Krém
- A pudingot elkészítjük fele annyi tejjel, mint amennyit a recept ír (általában ez negyed liter tejet jelent).
- Hagyjuk egy kicsit hűlni a pudingot, majd keverjük össze a margarinnal, porcukorral és a vaníliás cukrokkal.
- Adjuk hozzá a túróhoz, és keverjük össze.
- Az elkészült, és már nagyjából kihűlt egyik tészta lapot kenjük meg a túrós krémmel, majd a másik lapot kenjük meg lekvárral, és borítsuk össze.
- Ha teljesen kihűlt a süti, jöhet a csokimáz.
Csokimáz
- A porcukrot kimérjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a folyós állagú vajat, és összekeverjük (nem krémes lesz, inkább morzsás jellegű).
- A legvégén hozzáadunk egy pici forró tejet, lehet több kell, mint 2 ek.
- Keverés után rögtön a tésztára simítjuk a masszát. Hagyni kell egy kicsit állni, és megdermedés után szeletelhető a süti.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6274
- Feltöltés dátuma: 2014. november 09.
Ajánló
A sárgabaracklekvár helyett az áfonyalekvár még sokkal jobb :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Minél krémesebb, annál jobb... Apukám rendelte így :-)