r
Nosalty Logó

Túrós koszorú - ahogy Csilla készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Túrós koszorú - ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 316 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.9 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1241 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    259.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6955.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2320 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 4956 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőport a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin.
  2. Összekeverjük és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben perem is legyen. A tésztából valamennyit tegyünk félre a tetejéhez.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a tojásokat a cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a margarint.
  4. A masszát a tésztára öntjük és a tetejét bevonjuk a félretett tésztával.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amikor megsült és kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8652
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós koszorú - ahogy Csilla készíti
Salamon Csilla 1203 recept

Tetejére lehet tenni olvasztott csokit is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...