r
Nosalty Logó

Túrós kakaós csiga, amit imádni fogsz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
zsütibá
Túrós kakaós csiga, amit imádni fogsz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 2247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4106.9 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1404 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Elkészítés

a tésztához

  1. A túrót a porcukorral kézi mixerrel összekeverjük, fokozatosan adagolva hozzá a tejet, majd az olajat. (Időnként előfordulhat, hogy a hajunkról csöpög majd le a túró, de lehet, hogy ez csak velem szokott előfordulni.)
  2. Röpke hajmosást követően kézzel dolgozzuk bele a sütőport és a pici sóval elkevert lisztet.
  3. Az így kapott tésztát egy enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, majd lekenjük olajjal. (Ilyenkor sosem tudom, hogy mi számít standard ujj méretnek. Mi van, ha ezt a tésztát a bud spencer nyújtja ki?)

a töltelékhez

  1. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitáljuk a tésztára, aztán feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. - Tipp! Nekem néha nagyon mállik a tészta, és ilyenkor csak lapos csigákat sikerül előállítani, de már rájöttem, hogy ha beteszem egy kicsit a mélyhűtőbe a tésztát, megkeményedik, és könnyebb egyenletes szeletekre vágni, ez a pizzás csigára is érvényes. Igazából akkor jöttem rá...
  2. A gondosan felszeletelt csigákat sütőpapíros tepsire tesszük, vagy! szilikonos sütőlapra, ami szerintem a 21. század találmánya, mert nem ragad le a tészta, és nem kell szenvedni a sütőpapírral sem, + költséghatékony megoldás.
  3. Mi úgy szoktuk (szoktuk! először sütöttem:) hogy kis vaníliás-cukros tejjel megkenjük a csigák tetejét még a sütés előtt.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük, légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz, és nem lesz annyira puha > inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad. Én legalábbis mindig kiválogatom a világosabb darabokat a tálból, és tök rossz, amikor már csak egy marad, de mindenki az után a darab után nyúl egyszerre. Előzzük meg ezt a problémát!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 46603
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Ajánló

Fincsi tejecske kortyolgatásával a legfinomabb. Csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy ki mit fogyaszt még mellé. A májkrémet nem ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós kakaós csiga, amit imádni fogsz
zsütibá 6 recept

Szokás szerint, ez is anyukám egyik szerényen tálalt remekműve, amire most is csak annyit mondott, miután az egész család transzba esve falta fel a teljes mennyiséget öt perc alatt: "ó kislányom, ez semmi, csak gyorsan összedobtam valamit". Készít egy ilyen csodát, és lazán csak ennyit tud mondani. Mint amikor megdicsérjük, hogy a rajtaütés-szerűen történő látogatásaink során is mindig csillog-villog, patyolat a lakás, ő erre is csak legyint egyet, mintha mi sem lenne természetesebb annál, hogy az ember nem dobja le az ágy mellé a farmerét, ami két napig úgy is marad, ahogy kiléptem belőle, zoknival, bugyival: "ó kislányom, csak ott takarítottam, ahol a papok táncolnak!" Na ez az úgynevezett, csak összedobtam ezt a kakaós csigát recept, ami egy fantasztikus főzési kvalitásokkal rendelkező édesanyának talán csak egy laza kézmozdulat, nekünk viszont óriási sikerélmény lehet.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...