Túrós-diós pogácsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
845
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
3377
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1706.8 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
845
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.8 g
Zsír
-
Összesen 217.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6827 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1416 mg
-
Nátrium 3325 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 329.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 380 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 927 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
3377
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 691 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztbe belekeverjük a sót, és elmorzsoljuk benne a margarint.
- Ezután a túrót morzsoljuk el benne egyenletesen.
- Az élesztőt felfuttatjuk a tejben (ebbe kell a két csipet cukor).
- Összegyúrjuk a tésztát a felfuttatott élesztővel és 1 tojással (a másik majd a tetejére kell).
- 30 percig kelesztjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk másfél ujjnyi vastagra, és egy éles késsel bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kicsit a két tenyerünk között az ujjainkat a deszkán pörgetve megnyomkodjuk, hogy magasabbak legyenek.
- A diót durvára vágjuk, és egy kisebb, mély tálba tesszük. A másik tojás felverjük, ezzel megkenjük a pogik tetejét, és belenyomjuk a vagdalt dióba.
- Addig sütjük, míg pirulni nem kezd egy kicsit, ahogy melegszik a sütő, egyre hamarabb sülnek meg, kb. 10-20 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2242
- Feltöltés dátuma: 2014. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sziszi
15 recept
Nagy gyorsan elkészíthető pogácsa recept, ezért ha pogit szeretnénk, sokszor esik erre a választás. Frissen a legfinomabb, de pár nap múlva is finom... feltéve, ha megéli :)