r
Nosalty Logó

Túróhabos sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Túróhabos sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

552
Kalória
13.9g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
101.6g
Víz
82.3g
Koleszterin
680.8mg
Rost
30.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5298.4 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    812.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. Egy mély tepsi aljára sorban kirakjuk a babapiskótákat.
  2. A befőtt levét leöntjük, és kimérünk belőle 2,5 dl-t. Ha elég édes a lé, még cukrot sem kell hozzáadnunk. Csomómentesre keverjük a befőtt levét a pudingporral, és összefőzzük állandó kevergetés mellett a gyümölccsel.
  3. Még melegen rásimítjuk a babapiskóták tetejére.
  4. A túrót jól áttörjük, és összekeverjük a 10 dkg porcukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a habfixálóval.
  5. A habtejszínt felverjük, és belekeverjük a másik csomag habfixálót. Ha növényi habalapot használunk, nem kell hozzá porcukor sem. Sőt, a hulalához még a habfixálót sem kell beleraknunk.
  6. A tejszínhab felét a túróhoz keverjük, vigyázva, nehogy összetörjön a hab.
  7. Akihűlt gyümölcsös puding tetejére simítjuk a túróhabot, majd erre rákenjük a tejszínhab másik felét.
  8. Megszórhatjuk cukorvirágokkal.
  9. 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, amíg a babapiskóta megpuhul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 30x38x6

Vasárnapi desszertként készült ez a sütemény, de mivel kevés volt az időm, így nem sütöttem piskótát, hanem babapiskótával helyettesítettem a sütemény tésztáját. A túróhab és a gyümölcs nagyon finom együtt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kekszes-pudingos szelet

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!