r
Nosalty Logó

Túróhabos sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Túróhabos sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 552 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5298.4 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    933 mg
  • Vas
    1001 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1582 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 4417 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély tepsi aljára sorban kirakjuk a babapiskótákat.
  2. A befőtt levét leöntjük, és kimérünk belőle 2,5 dl-t. Ha elég édes a lé, még cukrot sem kell hozzáadnunk. Csomómentesre keverjük a befőtt levét a pudingporral, és összefőzzük állandó kevergetés mellett a gyümölccsel.
  3. Még melegen rásimítjuk a babapiskóták tetejére.
  4. A túrót jól áttörjük, és összekeverjük a 10 dkg porcukorral, a tejföllel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a habfixálóval.
  5. A habtejszínt felverjük, és belekeverjük a másik csomag habfixálót. Ha növényi habalapot használunk, nem kell hozzá porcukor sem. Sőt, a hulalához még a habfixálót sem kell beleraknunk.
  6. A tejszínhab felét a túróhoz keverjük, vigyázva, nehogy összetörjön a hab.
  7. Akihűlt gyümölcsös puding tetejére simítjuk a túróhabot, majd erre rákenjük a tejszínhab másik felét.
  8. Megszórhatjuk cukorvirágokkal.
  9. 2-3 órára a hűtőbe rakjuk, amíg a babapiskóta megpuhul.
  • Tepsi mérete: 30x38x6
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 516
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33459
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi desszertként készült ez a sütemény, de mivel kevés volt az időm, így nem sütöttem piskótát, hanem babapiskótával helyettesítettem a sütemény tésztáját. A túróhab és a gyümölcs nagyon finom együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...